Zo leer je van je lichaam houden tijdens je zwangerschap

Algemeen Wilma Groothuis 30 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is een droom voor veel vrouwen: zwanger worden. Een kindje mogen dragen is niet vanzelfsprekend, en wanneer het gebeurt, kun je vaak je geluk niet op. De veranderingen in je lichaam neem je dan ook voor lief. Toch zijn die veranderingen niet voor elke vrouw welkom. Hoe zorg je er dan voor dat je toch van je lichaam houdt?

Een zwangerschap is een groot cadeau, waar de meeste vrouwen veel blijdschap bij voelen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je lichaam verandert in die negen maanden. Hoewel veel vrouwen dat niet erg vinden, zijn andere vrouwen daar minder blij mee. Zeker als je misschien al ontevreden met je lichaam bent.

Zwangerschapslichaam promoten

Veel zwangere vrouwen laten vol trots hun lichaam op social media zien. Daarmee worden we aangemoedigd om met ons zwangerschapslichaam te pronken. Als jij dit niet zo voelt, kan dat best lastig zijn. Toch is het goed om te weten dat je trots op je lichaam mag zijn. Je draagt een kind in je buik, dat is heel bijzonder.

Tips om van je lichaam te houden tijdens je zwangerschap

Ben jij onzeker over je lichaam tijdens je zwangerschap? Dat is helemaal nergens voor nodig. Met deze zes tips hopen wij dat je meer van je lichaam houdt tijdens je zwangerschap.

1. Omarm je rondingen

Je bent zwanger, en dus heb je nieuwe rondingen. Draag kleding waarbij ze naar voren komen, want je mag ze laten zien! Benadruk zo je vorm en omarm je rondingen. Door je te kleden naar je lichaam, vergroot je je zelfvertrouwen.

2. Koop nieuwe bh’s

Tijdens een zwangerschap vergroten je borsten vaak. Bij de één is dit erg welkom, bij een ander minder. Koop je nieuwe bh’s die goed aansluiten bij je nieuwe borstomvang, dan zal dat goed aanvoelen. Koop bh’s waar je je comfortabel in voelt, maar waar je je ook mooi in voelt.

3. Doe iets actiefs

Ook tijdens een zwangerschap is het goed om fit te blijven. Je ziet er goed uit en je voelt je goed. Doe wel oefeningen die bij een zwangerschap passen, zoals yoga, wandelen, pilates of zwemmen. Deze vier zijn geweldige manieren om een gezond gewicht te behouden en je spieren te versterken. Bonus: een sterk lichaam is klaar voor de bevalling en geboorte.

4. Gooi je weegschaal weg

Tuurlijk, het is belangrijk om gezond te blijven tijdens je zwangerschap. Maar probeer niet te geobsedeerd met de weegschaal bezig te zijn. Een gezonde gewichtstoename krijg je door goed te eten en regelmatig te bewegen.

5. Verwen jezelf

Een zwangerschap is niet niks, zorg daarom ook goed voor jezelf. Neem bijvoorbeeld een massage om tot rust te komen en te ontspannen. Het kan ook pijntjes, spierspanning en kwaaltjes wegnemen die zijn ontstaan door je zwangerschap.

6. Zorg voor steun

Een zwangerschap brengt veel emoties met zich mee. Zorg dat je één persoon hebt waar je altijd op terug kunt vallen als je een mindere dag hebt. Het is natuurlijk fijn als dat je partner is. Met hem of haar kun je je gedachten en angsten delen en hij kan je kalmeren.

Chocolade eten tijdens de zwangerschap? Hartstikke goed voor je!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme