Dilemma: ‘Zullen mijn vriend en ik blijven latten als de baby is geboren?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 30 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Fabiënne (32) haar dilemma voor: “Zullen mijn vriend en ik blijven latten als de baby is geboren?”

“Vanaf het moment dat Frank en ik samen zijn, nu zo’n vier jaar, was het duidelijk dat we nooit gingen samenwonen. We vinden het fijn om samen tijd door te brengen, maar we zijn ook altijd weer blij als we ons even kunnen terugtrekken in onze eigen appartementen. Vijf maanden geleden kregen we een onverwachte verrassing: ik bleek zwanger te zijn. Hoewel we veel zin hebben in dit nieuwe hoofdstuk, twijfelen we ook hoe we dit nieuwe leven moeten gaan inrichten.

Blijven latten of samenwonen?

Frank is nog meer dan ik gehecht aan het alleen zijn en hij vindt het erg fijn om zijn eigen plekje te hebben. Ik vind dit ook altijd fijn, maar nu er een baby komt, zet het me toch aan het denken. Het moet niet zo zijn dat hij in zijn eigen huis is en dat ik de opvoeding alleen moet doen. Dit lijkt mij, zeker in het begin, erg zwaar. Ik heb daarom ook voorgesteld om samen te gaan wonen in mijn huis. Al is het maar tijdelijk, bijvoorbeeld alleen voor het eerste jaar.

Van mening veranderen

We hebben het er al meerdere keren over gehad, maar allebei twijfelen we waar we goed aan doen. Frank twijfelt misschien nog wel meer. De ene dag lijkt het hem leuk om tijdelijk te gaan samenwonen, de dag erna zegt hij dat we toch beter kunnen blijven latten. Laatst zei hij zelfs dat het beter is als hij alleen de weekenden bij ons komt, eigenlijk zoals we het nu ook doen. De dag erna was hij weer van mening veranderd. Hij weet dus ook niet wat we moeten doen.

Dilemma

Ik vind het maar een moeilijk dilemma. We zijn gewend aan de vrijheid die we hebben en aan het alleen wonen, maar nu er een baby komt maakt dat de situatie complexer. Blijven we latten als de baby er is, waardoor Frank misschien maar een paar dagen in de week er is? Of gaan we samenwonen en gaan we ons misschien ergeren aan elkaar, maar krijgen de baby en ik wel de hulp van hem die we nodig hebben. Ik weet het niet.”

Dilemma: ‘Zal ik mijn kind wel of niet vijf dagen per week naar het kinderdagverblijf brengen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen