8 redenen waarom het geweldig is het geslacht van je baby een verrassing te houden

Kinderen Lisa van den Akker 11 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Gender reveal party’s zijn helemaal van deze tijd, maar toch is er ook een kleine tegenbeweging gaande. Sommige aanstaande ouders kiezen er nu juist voor om het geslacht van de baby een verrassing te houden. Voor zichzelf én de rest. En dat is soms eigenlijk best een goed idee…

Misschien vraag jij je al sinds die positieve zwangerschapstest af of je een jongen of een meisje krijgt en kun je echt niet wachten op het verlossende antwoord. Nee, niet? Blijf dan lezen, want misschien is het geslacht van je baby een verrassing houden dan wel iets voor jou.

Redenen om het geslacht van je baby een verrassing te houden

Natuurlijk is het lastig om je nieuwsgierigheid te bedwingen en je zult veel verbaasde gezichten krijgen. Maar als je het volhoudt zul je acht onderstaande dingen straks zeker herkennen.

1. Loslaten

Kinderen krijgen betekent loslaten. Waarom niet nu al beginnen? Zie het als een soort training. Je moet de controle leren loslaten, zeker over zaken waar je überhaupt geen controle over hebt. Ben jij klaar voor deze bootcamp loslaten van negen maanden?

2. Het gaat om de baby

Je krijgt een baby, dat is bovenal een uniek mini mensje. Het is meer dan alleen ‘een jongen’ of ‘een meisje’. Wil je dat duidelijk maken aan de wereld? Hou het geslacht van je baby dan een verrassing.

3. Roze en blauw

Hou je meer van wit? Ben je dol op geel, groen of aardse tinten? Er is keuze genoeg in de winkel. Als je het geslacht niet weet, word je gestimuleerd om verder te kijken dan roze of blauw. En dat is echt geen straf. Bijkomend voordeel: als je cadeautjes krijgt tijdens je zwangerschap zijn ze ook lekker neutraal. Geen fuchsia voor jou!

4. Mensen worden gek

Oké, je moet er de humor van kunnen inzien, maar mensen zullen gek worden. ‘Weet je het écht niet?’ kun je straks niet meer horen. En, iedereen heeft een idee. ‘Jij krijgt vast een meisje want je buik is zo puntig.’ Of: ‘Je straalt helemaal, je krijgt vast een jongen.’ De Chinese babykalender komt ongetwijfeld een keer voorbij, wacht maar af.

5. Blijde verwachting

Weet je nog die kriebels in je buik die je vroeger had voor Sinterklaas of je verjaardag? Nou, dit is hetzelfde gevoel keer honderd. Sommige vrouwen zeggen zelfs dat het hun hielp tijdens het persen, omdat ze zo benieuwd waren.

6. Geen gender reveal

Tegen de trend in gaan heeft als voordeel dat je niet na hoeft te denken over een unieke gender reveal. Ook hoef je geen gender reveal party te organiseren. Scheelt weer een hoop tijd en geld. En dat kun je als zwangere vrouw wel gebruiken.

7. Geen teleurstelling en zorgen

De geslachtsonthulling kan voor sommigen nogal een teleurstelling zijn. Misschien wilde je graag een jongen en krijg je een meisje. Je kan je dan tijdens de zwangerschap zorgen gaan maken over of je wel een goede band krijgt met je baby. En of je wel geschikt bent als ‘meisjesmoeder’. Bespaar jezelf die teleurstelling en zorgen. Na de bevalling ben je waarschijnlijk toch meteen verliefd, ongeacht het geslacht.

8. Genderneutraal opvoeden

Het geslacht van je baby weten geeft je misschien het idee dat je weet wat je moet verwachten, maar dat is slechts schijn. Misschien krijg je wel een jongen die graag met poppen speelt of een meisje dat gek is op voetbal. Dus wil je graag genderneutraal opvoeden? Begin dan nu maar vast.

7x ideeën voor een genderneutrale babykamer die bij je kindje past

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme