Deze kleuterjuf vindt een zak met cocaïne in de jas van een 5-jarige

Nieuws Valéry de Voijs 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Holy. Moly. Het zal je maar gebeuren. Je werkt op een kinderdagverblijf wanneer je een voorraad cocaïne ontdekt in de jas van één van de kinderen. Het overkomt een kleuterjuf in de Amerikaanse staat Colorado.

En nee, deze peuter is stiekem geen drugsdealer.

Kleuterjuf vindt cocaïne

De kleuterjuf gaf het kind een knuffel en voelde iets in haar jaszak. Dat bleek een zak met drugs zijn. Ervan uitgaande dat het kind geen drugsdealer is werden de ouders ondervraagd. De ouders van het kind zijn onlangs gescheiden en de vader is dan ook naar een ander appartement verhuisd. Na verhoor van beide ouders vermoedt detective Sam Silva dan ook dat de vader de zak met drugs bewust in de jaszak van zijn kind heeft gedaan.

“Stel je voor wat er gebeurt zou zijn als het kind de drugs had gevonden” laat de detective weten aan CBS News. En inderdaad, dan had het nog weleens heel anders kunnen aflopen. Om hoeveel cocaïne het gaat laat Silva niet los, maar het zou gaan om een ‘grote hoeveelheid’.

Veel drugs (zo ook cocaïne) wordt gemixt met het stofje Fentanyl. Twee milligram (dat is minder dan een korreltje zout) van dit goedje kan al dodelijk zijn. Het had dus niet veel gescheeld of de peuters van dit kinderdagverblijf hadden het niet overleefd.

Drugsprobleem

Het kinderdagverblijf ligt in het stadje Steamboat Springs in de Amerikaanse staat Colorado: een relatief kleine stad met weinig inwoners. Toch kampt deze locatie al enige tijd met een drugsprobleem. In de afgelopen twee jaar zijn hebben 15 mensen een overdosis gekregen van Fentanyl en zijn 7 mensen overleden.

Silva is dan ook bang dat het volgende slachtoffer een kind gaat zijn: “Het is een kwestie van tijd voor we een tragisch ongeval bij een kind gaan ontdekken.”

‘Slimme’ kinderen grijpen vaker naar drank en drugs

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CBS

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme