Een kijkje in de kinderkamer van Laurien (39): ‘Mijn stijl? Duurzaam, vintage en treurig beige’

Lifestyle Laurien Bleeker 8 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Een kijkje in de kinderkamer van… laten ouders de zorgvuldig ingerichte kinderkamers van hun kroost zien. Dat kan een prachtige, minimalistische #sadbeige kinderkamer zijn, maar ook een over-the-top babykamer met glitters, unicorns en alle kleuren van de regenboog.

Dit keer nemen we een kijkje in de kinderkamer van Laurien (39), moeder van drie.

De kinderkamer van Laurien

Een kijkje in de kinderkamer van iemand anders nemen is hartstikke inspirerend en het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens te gluren, toch? Voor het gemak zoeken we ook meteen voor je uit waar al die hebberigmakende musthaves te koop zijn.

Wie is Laurien?

Laurien (39) is freelance tekstschrijver en moeder van drie kinderen: Lev (7), Pom (4) en Lo (2). De oudste twee slapen samen op een kamer, omdat ze dat graag willen en het mooiste kamertje van het huis heeft dochtertje Lo.

Favoriete kinderwinkels?

“Oeh, dat is een leuke vraag. Voor duurzaam speelgoed sowieso Reiger en de Raaf in Breda, bij Archive Store vind je de mooiste accessoires en mooi beddengoed koop ik bij merken als Atelier Pomme, Konges Sløjd of Garbo&Friends. Voor meubels speur ik m’n favoriete tweedehands adresjes af.”

Thema van de kinderkamer?

“Niet echt een bepaald thema. Ik hou vooral van een rustige sfeer, natuurlijke materialen en een mix van oud en nieuw. Lo haar bedje kocht ik voor een tientje bij de plaatselijke kringloop, haar kledingkast is antiek en vond ik bij een brocante winkel hier in de buurt.

Verder heb ik het aangekleed met accessoires voor een gezellige uitstraling. Zoals een slinger, een wollig kleed op de houten vloer, opvallende lampen van papier en stof, zachte knuffels en mooi beddengoed van mousseline. Ik hou ook van kunstwerkjes die met liefde gemaakt worden, zoals de kaarten op de foto.”

kinderkamer van laurien detail 2
Bron: privébeeld. Poppenwagen tweedehands, dekentje van Atelier Pomme

Inspiratie haal je uit?

Instagram, Pinterest, de kringloop, de Franse stijl, de Scandinavische stijl en de natuur.”

Hoe richt je een kamer in?

“Ik kijk naar de ruimte en het licht, maar vooral hoe het aanvoelt als je de kamer binnen loopt.”

kinderkamer van laurien
Bron: privébeeld. Kledingkast van de kringloop, krukje zelf gemaakt met tegeltjes die over waren

Jouw stijl in vijf woorden?

“Minimalistisch, eenvoudig, duurzaam, vintage, kalm (en #sadbeige haha).”

Wat vind je het belangrijkste aan de kinderkamer?

“Dat mijn kinderen zich er veilig en vertrouwd voelen.”

kinderkamer van laurien detail
Bron: privébeeld. Knuffel Reiger en de Raaf, kastje van de kringloop, bloemenkrans zelf gemaakt

Zo shop je de stijl van Laurien

Wil jij ook graag een kinderkamer in de stijl van Laurien? Dat kan! Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Kinderkamer laurien
Bron: Bol.com

Een natuurlijke kinderkamer duurzaam inrichten start met een basis van vintage meubels. Loop eens door de plaatselijke kringloop of struin Marktplaats af voor parels voor ook nog eens een leuke prijs. Denk aan een kinderbed, een kledingkast, wandkastje en een kapstok. Vul die basis aan met accessoires van mooie materialen. Zoals een vloerkleed van wol wat zo lekker zacht en warm aanvoelt onder je voeten.

Een slinger hang je gemakkelijk op en die zorgt meteen voor veel sfeer in de kamer. Net als verschillende soorten lampen aan de muur of op de vloer. Ga voor een mix van materialen en vormen, zoals deze geweldige muurlamp in de vorm van een schelp of een grote Nijntje lamp als eyecatcher in de kamer.

Houd het bedje clean met zacht beddengoed en een knuffel waarin een lampje en muziek verwerkt is. Die zorgt ervoor dat je kindje rustig gaat slapen. Een hemeltje rond het bed geeft een warme uitstraling aan de kinderkamer en zorgt voor een geborgen gevoel.

Vintage en aarde tinten: dit zijn dé leukste babykamertrends voor 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen