5x kindvriendelijke plekken in Italië

Kinderen Japke Janneke Sybesma 21 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Vakantieplannen aan het maken? Ga je het liefst met je kinderen naar Italië deze zomer, maar heb je geen idee waar je moet zijn? In dit artikel delen we vijf kindvriendelijke plekken in Italië.

Italië is een ontzettend kindvriendelijk land. Italianen zijn namelijk dol op kinderen en ze houden er van om ze veel aandacht te geven en goed te verwennen. Wanneer je hier op vakantie gaat met je kinderen, zullen ze dus niks tekort komen.

Kindvriendelijke plekken Italië

Maar waar kun je dan het beste heen in dit kindvriendelijke land? We zetten vijf kindvriendelijke plekken in Italië op een rijtje.

1. Gardameer

Het Gardameer is misschien wel een van de meest fijne bestemmingen in Italië met kinderen. Vanuit Nederland is het goed te doen met de auto. Wanneer je houdt van kamperen, kun je hier talloze fijne plekjes aan het meer vinden. Vooral de zuidkant van het Gardameer heeft veel grote campings waar voor kinderen genoeg te doen is. Ook is het zwemmen voor kinderen hier heel gemakkelijk op de zandstranden en het ondiepe water. Aan de zuidkant van het meer vind je overigens ook een groot water- en pretpark dat ideaal is om te bezoeken met kinderen.

Aan de noordkant van het Gardameer is het bergachtig. Ook dit kan een hele fijne bestemming zijn met kinderen. Het is een iets sportievere regio waar je mooie wandelingen of fietstochten kunt maken met het gezin. Aan deze kant van het meer zijn minder campings te vinden, maar genoeg leuke vakantiewoningen om te huren.

2. Puglia

Puglia is een regio in de hak van de laars. Deze bestemming kun je per vliegtuig bereiken. Het is aan te raden om hier een auto te huren en een mooie roadtrip te maken met je kinderen. De stranden zijn ideaal met kinderen, maar er zijn ook een aantal mooie historische stadjes om te bezoeken. Ook in Puglia kun je een aantal mooie waterparken vinden, waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

3. Sardinië

Het is een van de mooiste eilanden van Europa: Sardinië. Ook met kinderen is dit eiland goed te bezoeken. Het is een relatief rustig eiland met prachtige natuur. Wanneer je vliegt op Alghero kun je daar met je kinderen een leuk klimpark bezoeken. Verder zijn er langs de kust veel leuke excursies te boeken. Wat dacht je van een dolfijnensafari? De stranden zijn heerlijk om tot rust te komen en een duik in zee te maken. De hagelwitte stranden geven gegarandeerd een vakantiegevoel.

4. Toscane

Zin om een mooie roadtrip te maken met je kinderen? Dan is Toscane een van de meest kindvriendelijke plekken in Italië. Je vindt er talloze dierentuinen, waterparken, kindvriendelijke campings, grotten en prachtige natuur. Het is een mooie bestemming om van stad naar stad te rijden door het mooie glooiende landschap.

5. Zuid-Tirol

Houd je meer van een actieve outdoor vakantie? Dan is Zuid-Tirol een mooie bestemming in Italië. Je kunt hier de mooiste bergwandelingen maken met het gezin, maar je vindt er ook fijne kindvriendelijke campings. In Zuid-Tirol zijn talloze mooie bergmeren te vinden, waardoor kinderen ook genoeg waterpret kunnen beleven. Tot slot is Zuid-Tirol ook een voordelige bestemming, omdat het vanuit Nederland relatief dichtbij is vergeleken met andere kindvriendelijke plekken in Italië. Dat scheelt weer een lange autorit met kinderen.

Niet op zomervakantie? 8 ideeën voor de thuisblijvers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme