Simone (32): ‘Mijn schoonouders kregen ruzie tijdens het oppassen’

Baby Laura Saija 21 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Schoonouders laten oppassen gaat niet altijd goed. Hier weet Simone (32) alles van. Het ging helemaal mis toen haar schoonouders op hun dochter Olivia van zes maanden aan het passen waren.

“Ze huilde aan de telefoon en vertelde me dat er een enorme ruzie was ontstaan tussen haar en mijn schoonvader”, vertelt Simone aan Famme.

Schoonouders

“Het was een warme zomerdag toen mijn man en ik besloten om voor het eerst een avondje uit te gaan zonder onze baby. We hadden gevraagd of mijn schoonouders, de ouders van mijn man, op ons kleintje wilden passen. Natuurlijk wilden ze ons helpen.

Ik wist al dat er enige spanning was tussen mijn schoonouders als het ging om de opvoeding. Mijn schoonvader, een hardwerkende man, was vroeger vaak afwezig geweest tijdens de opvoeding van mijn man. Hij was altijd bezig met zijn carrière en had weinig tijd om betrokken te zijn bij de dagelijkse taken van het ouderschap. Mijn schoonmoeder daarentegen was altijd aanwezig geweest, ze was een toegewijde moeder en had alle verantwoordelijkheden op zich genomen.

Oppassen

Terwijl ik onze baby aan mijn schoonmoeder overhandigde, voelde ik een lichte spanning in de lucht hangen. Mijn schoonvader leek wat afstandelijk en stil. Misschien was het gewoon vermoeidheid na een lange dag werken, dacht ik bij mezelf. Ik probeerde de zorgen weg te wuiven en vertrouwen te hebben in mijn schoonouders.

De avond begon goed. Mijn man en ik genoten van onze tijd samen, wetende dat onze kleine Olivia in goede handen was. Halverwege de avond kreeg ik een verontrustend telefoontje van mijn schoonmoeder. Ze huilde aan de telefoon en vertelde me dat er een enorme ruzie was ontstaan tussen haar en mijn schoonvader.

Oud zeer

Het oude zeer tussen hen was naar boven gekomen, de pijnlijke herinneringen aan de afwezigheid van mijn schoonvader tijdens de opvoeding. Mijn schoonmoeder voelde zich gekwetst en vond dat hij zich niet moest bemoeien met het eten geven van de baby. Ze vond dat zij het beter wist, omdat zij er altijd was geweest. De emoties liepen hoog op en de avond die bedoeld was om een zorgeloze pauze voor ons te zijn, eindigde in een bittere ruzie tussen mijn schoonouders.

Mijn schoonouders waren geweldige grootouders voor onze baby, maar nu wilden ze opeens niet meer samen oppassen. Mijn schoonvader, gekwetst door de woorden van mijn schoonmoeder, besloot dat hij niet langer wilde oppassen. Hij voelde zich te veel buitengesloten en onbegrepen. Als ik van tevoren had geweten dat de avond zo zou lopen, waren we nooit weggegaan.”

De 10 meest voorkomende typen schoonouders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme