7 gezonde (en vooral) makkelijke snacks voor na schooltijd

Gezondheid Inga Stoit 12 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

De kinderen komen uit school en vragen direct om wat lekkers. Plots schiet je te binnen dat je vrijwel niks in huis hebt qua snacks, behalve chips. Maak je geen zorgen, het overkomt ons allemaal wel eens. 😉

Toch voelt het niet zo fijn om alleen maar chips paraat te hebben. Je geeft de kinderen liever iets voedzamers. Dit kan! Met deze simpele tips & tricks heb jij gezonde snacks in huis, waar zowel jij als de kids enorm blij mee zijn:

1. Zondag prepping

Zondag is een bijkom-dag. Toch doe je altijd wel iets op zo’n soort dag. Het bakken van een taart is ideaal op zo’n dag bijvoorbeeld. Wat dacht je van bananenbrood? Maak lekker veel beslag en vul tot wel twee cakeblikken. Je kunt dit ook bewaren in de koelkast. Doe er  ‘s middags een likje amandelboter over en je hebt een heerlijk tussendoortje voor de kids.

2. Kies voor fruit

Fruit is makkelijk en gezond. Of het nu gaat om blauwe bessen, sinaasappels, appels of bananen – het is allemaal goed. Gedroogd fruit is ook een prima optie. Je kan met vers & gedroogd fruit ook een fruitsalade maken. Je kunt ook zakjes met fruit van te voren maken en deze bewaren in de vriezer, gooi deze vervolgens in de blender en je hebt een heerlijke smoothie tussendoor.

3. Hummus snacks

Hummus dient als een echte lifesaver. Deze heerlijk dip gaat goed met veel gerechten. Ook voor tussendoor: snijd wat groenten als paprika, komkommer, en wortel in plakjes en laat de kids dit vervolgens in hummus dippen. Je kunt het ook op een tortilla wrap smeren en er eventueel nog een plakje vlees of kaas aan toevoegen. Hummus maak je gemakkelijk zelf, of koop je kant en klaar in de winkels.

4. Proteïne opties

Wanneer we informatie over afvallen of gezond eten zoeken, zul je veelal proteïne naar voren krijgen. Dit in verband met de cruciale bouwstoffen die hun naam eer aan doen. Dit betekent natuurlijk niet dat je proteïne bars voor kinderen hoeft te kopen. Hierin schuilt namelijk vaak enorm veel suiker en het dient simpelweg als een marketingtool. Kies voor real foods, dus zonder toegevoegde ingrediënten. Kies bijvoorbeeld voor snacks als eieren, hüttenkäse en een bakje Griekse yoghurt.

5. Volle voorraadkast

Dit spreekt wellicht een beetje voor zich, maar dit zorgt ervoor dat er voldoende opties in huis zijn. Denk aan: popcorn (ongezoet), pretzels, nootjes, sultanas, (zaden)crackers, en meer. Dit zijn opties waar je kind iets aan heeft. Hij of zij vindt deze lekker, en ze zijn vele malen beter dan chips, roze koeken, lollies, spekjes, zure matten en meer. Zorg voor diversiteit zodat er eigenlijk nooit wat te klagen valt.

6. Maak crackers

Een lekkere cracker kan dienen als een heerlijke feestje tussendoor. Deze snack is binnen een handomdraai bereid en het stilt de honger vaak makkelijk tot etenstijd. Heb je wat inspiratie nodig? Denk aan crackers met een plakje kaas, avocado, besprenkeld met zonnebloempitjes. Of: crackers met hüttenkäse, tomaat en verse kruiden. Of: een lekkere klodder pindakaas (al helemaal makkelijk en snel) , hier wordt ook menig mens blij van.

7. Smoothie lollies

Dit is een hele makkelijke, heerlijke en gezonde snack. Doe fruit naar keuze in de blender, maak hier een lekkere kan vol van. Giet dit over in ijsvormpjes en plaats deze in de vriezer. (Je kunt hier ook een beetje groente als spinazie aan toevoegen). Geloof ons: Zowel jij als de kids merken hier niks van. Dien deze smoothies op als ijsjes, en hiermee heb je altijd snel je gezonde snack paraat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme