5 tekenen dat je meer me-time nodig hebt in een relatie

Mind Inga Stoit 12 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je in een relatie verkeert ben je veelal samen. Hierdoor kan me-time er natuurlijk behoorlijk bij inschieten, dat weten we allemaal. Toch is het fijn om tijd voor jezelf te hebben, dat je hier behoefte aan hebt, is niks raars.

Me-time kan je namelijk doen opladen. Je doet iets waar je op dat moment zelf behoefte aan hebt en dit maakt je een blijer persoon. Blijer tegenover jezelf, maar ook naar je partner. Deze 5 tekenen vertellen jou dat tijd voor jezelf een verstandig idee is.

Jullie maken ruzie over onbelangrijke dingen

Ruzies horen bij relaties, hier is niks mis mee. Maar vaker dan nodig ruzie hebben, is gewoonweg zonde en vermoeiend. Ruzies die gaan over zaken als het vuilnis, het avondeten of de rommel binnenshuis, kunnen tekenen zijn dat jij ‘alleen tijd’ nodig hebt. Wanneer jullie allebei een beetje meer ademruimte hebben, kunnen jullie hierna kalmer verder.

Je bent verveeld

Er is niks mis met je relatie maar de sleur maakt haar intrede, dat kan ons allemaal overkomen. De routine nekt jullie en het zorgt ervoor dat je verveelt raakt. Wanneer dit aan de orde is, is het wellicht een goed moment om even je eigen plan te trekken. Doe allebei even je eigen ding en stap vervolgens weer fris in de relatie.

Je ziet je vriendinnen nooit meer

Naast je werk, de verplichtingen, de kinderen en jouw relatie, blijft er eigenlijk weinig vrije tijd over. Je ziet je vriendinnen hierdoor nog maar amper en dit begin je te merken. Je ervaart een gemis en merkt dat je ook deze contacten nodig hebt. Zorg voor we-time met de vriendinnen, dit zal je waarschijnlijk doen opbeuren.

Je vermijdt de dingen die je graag doet

Vroeger ging je nog wel eens naar yoga of las je nog wel eens een boek. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde. Dat kan komen doordat jouw partner hier 0 feeling bij heeft, en jij daardoor ook steeds minder de behoefte voelt. Diep van binnen is dit misschien niet het geval, pak daarom deze hobby’s of fijne afleidingen gewoon weer op.

Je voelt je niet als jezelf

Het kan goed dat we onszelf een beetje verliezen in de relatie. Jullie zijn meer een geheel dan twee bijzondere personen. Jullie relatie is uniek, maar dat zijn jullie zelf als persoon ook. Blijf jezelf eraan herinneren: je bent niet de relatie, je bent een persoon an sich die in een relatie verkeert. Zonder jou is er geen jullie, maar dat maakt ‘jou’ niet minder van belang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme