Positive vibes: met deze 12 trucjes ben je zo weer in een goede bui

Algemeen Redactie 9 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Soms weet je het al als je één teen uit bed steekt: yep, het is weer one of those days. Je bent moe, chagrijnig en niets loopt zoals het lopen moet. Maar met deze mamatrucjes doorbreek je in vijf seconden de negatieve spiraal en komen jij en de baby direct weer in een positieve flow terecht.

In 5 seconden weer helemaal happy de peppy met deze 12 trucjes….

1. De eskimokus

Wrijf de neuzen maar even flink tegen elkaar en spread some love. Liefde is altijd het toverwoord en zeker als je er even doorheen zit.

2. Kieteldood

Is je baby niet te genieten? Probeer dan de magie van je kietelvingers eens. Wedden dat je kind zo weer aan het schaterlachen is.

3. “Je bent zo lief”

Gooi hem er zo nu en dan even  in, een “wat ben je lief”. Gewoon omdat het fijn is om met liefde te strooien in plaats van te mopperen.

4. Staar naar de sterren en de maan

Sluit de dag af met een mooie sterren- en maansessie. Welk sterrenbeeld zien jullie en welk sterretje houdt de wacht? Mooi moment om samen even tot rust te komen voor het slapen gaan.

5. Adem in en uit

Zelf tel je waarschijnlijk vaak genoeg tot tien. Maar zitten jullie er samen even doorheen doe het dan met elkaar. Sluit de ogen en adem diep in en uit en herhaal dat net zo lang tot jullie weer helemaal zen zijn.

6. Dans in de auto

Who cares dat jullie een beetje gek worden aangestaard? Zet het volume op tien en wiggel en bounce er samen in de auto op los.

7. Knuffelmomentje

Ben je boos pluk een roos… of geef je kleintje een dikke knuffel.

8. Poppenkast

Wel eens dieren gemaakt met de schaduw van je vingers? Maak een konijn of hond en probeer er eens een toneelstukje van te maken. Zet een gek stemmetje op en jij en je kleintje voelen zich direct weer een stuk vrolijker.

9. Gekke bekken

Is je baby dwars en word jij met de minuut chagrijniger? Organiseer dan à la minute een gekke bekkenwedstrijd. En de winnaar, die krijgt een extra knuffel.

10. Chocolade

Spread love… en chocolade. Ja echt, een stuk chocolade doet een mens goed. Neem vijf seconden voor jezelf, doe je ogen dicht en geniet even van de intense chocoladesmaak. Yep, nu kun je er weer tegenaan.

11. Moppen tappen

En dan het liefst met je speciale ‘babystem’. Even de lachspieren trainen is goed voor wat positieve vibes.

12. I love you

Net als “ik vind je lief, is “ik hou van jou” ook een term waar je best wat vaker mee kunt strooien. Omdat het een fijn gevoel geeft, jet het absoluut meent en het best wat vaker gezegd mag worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme