Thea Tijssen
Thea Tijssen Mind 26 mrt 2016

7 tekenen dat je echt helemaal klaar bent met kinderen krijgen

Kinderen zijn geweldig. Echt. Maar hoeveel kinderen je ook hebt, er komt een punt waarop je denkt: genoeg is genoeg. Maar hoe weet je of je zo ver bent? Hier 7 tekenen.

Ik ben er sinds een tijdje achter dat mijn grens bereikt is. Qua aantal kinderen dan. Het is goed zo. Ons gezin is compleet met twee jochies. En of jij nou één kind hebt of je hebt er zes rondlopen. De kans is groot dat je op een gegeven moment ‘klaar’ bent. Lees of je dat punt al hebt bereikt:

[STAP stap=”1″]

Alleen al drómen over een nieuwe zwangerschap, doet je zweten zoals nooit tevoren

Als je droomt dat je zwanger bent en vervolgens badend in het zweet wakker wordt. En dan heel erg opgelucht bent dat het ‘maar’ een droom was. Als dat zo is, dan kunnen we wel stellen dat je er gewoon niet nog een keer aan moet beginnen. Dit is angstzweet tot en met. Doe. Het. Niet.

Over dromen gesproken… Wist je dit eigenlijk al? >

[STAP stap=”2″]

Als je een overdosis aan anticonceptie gebruikt

Je slikt de pil, jullie hebben condooms in het nachtkastje liggen én jullie doen momenteel aan geheelonthouding, omdat… Nou ja, je weet nooit. Ik weet het wel: de kans is vrij groot dat jullie écht klaar zijn met kinderen krijgen. (Dat betekent niet dat je geen seks meer kunt hebben dus hè? De pil alleen is vast voldoende. En binnen afzienbare tijd kun je hem misschien wel de pil laten slikken. Huh? Ja lees maar!).

[STAP stap=”3″]

Als je een kersverse baby ruikt en dan… niks!

Je beste vriendin is net bevallen en jij mag die zachte, knuffelige baby in je armen houden. En snuffelen aan zijn of haar hoofdje. Heb je geen pijn aan je baarmoeder? Is er geen vezeltje meer in je lijf dat er stiekem naar verlangt om een baby de borst te geven? Dan is dit een duidelijk teken: jij bent klaar met baby’s maken. Of je bent een psychopaat. Hoe dan ook: je moet geen nieuwe baby maken. Dat lijkt me duidelijk.

[STAP stap=”4″]

Als je dolgraag al je babyspullen wil weggeven

Je kunt niet wachten om al je zwangere vriendinnen thuis uit te nodigen om al je babykleertjes, wipstoeltjes, slaapzakjes, buggy’s en de Maxi Cosi weg te geven. Of misschien heb je zelfs al wat baby-items op ‘gratis op te halen’-pagina’s of Marktplaats gezet. Waarom? Je hebt ze niet meer nodig. Je bent er klaar mee. Een duidelijker teken is er niet.

[STAP stap=”5″]

Je slaapt regelmatig tot 8.00 uur in de weekenden

Als je op een punt bent gekomen waarop je (een beetje) kunt uitslapen in de weekenden, dan is het leven goed. Je kinderen hebben waarschijnlijk de leeftijd dat ze óf wat langer blijven liggen óf eerst nog lekker op hun kamer blijven spelen óf zelf de weg weten naar de woonkamer, de afstandsbediening en ook zelf een glas water en cracker kunnen pakken. Mooi hè, je leven nu? Houden zo dan!

[STAP stap=”6″]

Je wordt moe van kleine mensjes om je heen

Als je niet meer zo goed tegen poep en plas kunt, je geen zin meer hebt om ‘mondjes terug’ (heb je nu al verbannen wat dit betekent? Lees dan maar even deze hele lijst) op te moeten vangen en schoon te moeten maken, dan is de kans groot dat je niet erg staat te springen om dit allemaal weer opnieuw te moeten beleven. Stinkende poepluiers, ze waren nooit mijn hobby, maar hoe fijn is het als je daar vanaf bent!

[STAP stap=”7″]

Je kijkt naar je gezin en weet: we zijn compleet

Waardoor je het waarschijnlijk vooral weet, is dat als je naar je mooie, schattige kinderen kijkt en gewoon voelt dat zij degenen zijn die voor jou – en je partner – bedoeld waren (of: hij/zij degene is die voor jullie bedoeld is). En dat is genoeg. We are family! En ik zou niet anders willen.

Weet jij ook al dat je gezin goed is zoals het nu is of twijfel je nog of je moet proberen een nieuwe baby te maken? Praat erover mee op Famme’s Facebook.

Misschien ben jij blij dat je kids nu uit de luiers zijn en wat groter worden, maar het betekent helaas niet dat het allemaal écht makkelijker wordt met een groter kind.>

Reageer op artikel:
7 tekenen dat je echt helemaal klaar bent met kinderen krijgen
Sluiten