7x leuke en handige strandspullen voor jou en je kids

Eropuit Wilma Groothuis 18 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Met de zomer in aantocht kijken we uit naar de zonnige dagen waarop we lekker naar buiten gaan. Een dagje strand kan dan natuurlijk niet ontbreken. Omdat je in Nederland nooit precies weet wanneer het lekker weer is, is het verstandig om alvast de strandspullen in huis te hebben, dan hoef je alleen nog maar in te pakken en te vertrekken.

Wij geven je tips voor de leukste en handigste spullen om mee te nemen naar het strand.

Dagje naar het strand

De zon komt eindelijk wat meer tevoorschijn. We krijgen steeds meer zin om onze korte broek of zomerjurkje aan te trekken en naar buiten te gaan. Als het nog wat warmer wordt, is een dagje naar het strand altijd een goed idee. Met jonge kinderen blijft het altijd wel een hele onderneming, maar zodra je ze genietend in het zand ziet zitten, ben je dat vast weer vergeten.

Een stranddagje is heerlijk, zolang je maar de juiste spullen mee hebt. Om jezelf te vermaken, maar al helemaal om je kinderen te vermaken, want anders wordt het een lange dag. Met name kleine kinderen hebben meer spullen nodig om zich te vermaken, aangezien ze nog niet alleen het water in mogen. Een goede voorbereiding is dus niet verkeerd.

Leuke en handige strandspullen

Daarom geven wij tips voor de leukste en handigste strandspullen voor jou en je kinderen.

1. Emmer, schepje en zandvormpjes

Je kunt niet genoeg speelgoed meenemen naar het strand. Aangezien kleine kinderen het heerlijk vinden om in en met het zand te spelen, zijn een emmer, schepje en zandvormpjes ideaal. Zo zijn je kinderen voor een lange tijd zoet en kun jij even lekker ontspannen in je ligstoel (terwijl je je kinderen in de gaten houdt uiteraard).

Dit uitgebreide speelgoedset is een aanrader om te kopen.

2. Plastic bal

Als je kinderen klaar zijn met de speelgoedset, is het tijd voor even wat actie, zowel voor jou (of je partner) als voor je kids. Een plastic bal is een echte aanrader, ideaal voor kleine kinderen die nog te jong zijn voor een echte voetbal. Gooi, rol of schop de bal heen en weer. Je kinderen vinden het waarschijnlijk geen probleem om achter de bal aan te rennen, wat jij vast niet erg vindt.

Deze bal is ook nog eens erg leuk om plaatjes op te kijken.

3. Strandstoel

Deze uitgave is wel een stukje duurder dan de eerder genoemde, maar een goede investering kost nou eenmaal wat. Een strandstoel is heel prettig als je wat langer naar het strand gaat, om ook zelf even te kunnen ontspannen. Je kinderen zijn vaak toch lekker aan het spelen en als ze dat zat zijn, kunnen ze even gezellig bij jou komen zitten.

Op deze strandstoel kun je zowel liggen als zitten.

4. Parasol

Een parasol is een must om mee te nemen naar een stranddagje. In Nederland kan het zo 30 graden of hoger zijn, een beetje schaduw is dan niet teveel gevraagd. Ook om niet te verbanden is een parasol ideaal. Plaats hem achter of naast je ligstoel en neem je kind zo nu en dan even op schoot, om er zeker van te zijn dat hij of zij niet verbrandt.

Deze parasol is geschikt voor een dagje naar het strand.

5. Stranddoek

Een handdoek waar je kinderen op kunnen spelen, is ook altijd fijn om bij je te hebben. Of als ze moe zijn, kunnen ze daar even op uitrusten met hun eigen parasol boven hun om niet te verbranden. Ook als ze even het water in zijn geweest, moeten ze een handdoek hebben om zich mee af te drogen. Er zijn genoeg leuke stranddoeken voor kinderen te vinden.

Neem bijvoorbeeld dit leuke stranddoek van Paw Patrol.

6. Zonnebrand

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar hoe leuk en gezellig een dagje aan het strand ook is, verbanden gebeurt gewoon zo snel. Je kunt jezelf niet vaak genoeg insmeren en je kinderen ook. Dit zullen ze misschien niet leuk vinden, maar laat dat je niet tegenhouden, je bent er later dankbaar voor.

Deze zonnebrand is ideaal voor kinderen.

7. Zonnehoed

Een zonnehoed is heel handig om een verband gezicht te voorkomen en het staat ook nog eens superschattig bij je kleintje. Ook voor jezelf is een zonnehoed ideaal als je niet altijd je gezicht wil blijven insmeren. Kijk wel goed naar wat de zonnehoed allemaal bedekt, je vergeet misschien snel de plekjes in te smeren die net wél in de zon komen.

Deze zonnehoed is toch enorm schattig?

Emma (34): ‘Ik raakte mijn kind kwijt op het strand’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme