11x geniale strand hacks voor een dagje zon en zee met kinderen

Kinderen Laurien Bleeker 21 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Een dagje naar het strand met je kinderen is meestal al een hele onderneming. En dan zit je eindelijk op je strandlaken, huilt je dreumes omdat er zand op z’n ijsje zit. Of je parasol waait weg, of je kinderen komen zo enthousiast aanrennen dat je handdoek alweer helemaal onder het zand zit. Wat jij nodig hebt zijn deze strandhacks.

Strandstruggles, zo noemen we ze maar. Met deze elf strandhacks is dit allemaal verleden tijd en verloopt jullie zomerse dag aan zee soepel en (bijna) zandloos.

11x strand hacks voor ouders

Echt, als je deze hacks eenmaal weet, kan je niet meer zonder.

Een fles babypoeder in de strandtas

Babypoeder of talkpoeder is zo’n veelzijdig product en dat bewijst deze strand hack maar weer. Het zachte poeder doet namelijk wonderen voor kinderhuidjes bezaaid met plakkend zand. Strooi wat babypoeder over de huid van je kind, wrijf het uit en je klopt al het zand zo van de huid van je kind (of jezelf) af.

Een luier voor je sleutels, telefoon en portemonnee

Het is de struggle van vele mensen op het strand: waar laat je waardevolle spullen als je een duik wil nemen in de zee? Voor ouders met kinderen is een (schone!) luier dé oplossing. Vouw je sleutels, geld en telefoon in de luier en vouw ‘m dicht zoals je dat met een vieze luier zou doen. Tadaa! Niemand die daar in gaat zitten snuffelen. Vergeet overigens niet dat je spullen erin zitten en vertel het ook even aan je partner, voordat die denkt een vieze luier weg te gooien.

Emmer met schoon water

Neem een extra emmer mee naar het strand die je vult met zeewater of zoetwater uit een stranddouche. Deze emmer is er speciaal om vieze handjes in te wassen, bijvoorbeeld voordat jullie wat gaan eten. Dat scheelt weer een paar loopjes richting zee (en daarna vallen, kan je weer terug).

Ziplock zakjes

Ziplock zakjes, oftewel hersluitbare zakjes, zijn ideaal voor het schoon en droog houden van bepaalde spullen. Zoals je telefoon en de sleutel met afstandsbediening van je auto. Maar ook snackjes kan je hier zandvrij in bewaren.

mesh tas
Bron: privébeeld mesh tas

Mesh strandtas

Deze gebruik ik zelf ook naar het strand en ik kan je vertellen: dat is ideaal. Een mesh tas, dus een tas gemaakt van een soort gaas, zit vol gaatjes dus daar blijft geen zand in zitten. Superhandig om strandspeelgoed in te doen: even goed schudden en het meeste zand valt eruit. Zo blijft je bakfiets of auto zandvrij.

Fruit en drinken als ice packs

Vries de dag voordat jullie naar het strand gaan druiven en drinken in. Doe de druiven eerst in een, daar heb je ze weer, ziplock zakje. De druivenzakjes en bevroren flesjes drinken gebruik je als ice packs in de koeltas. Dat scheelt weer ruimte en dus slepen! Geniale strand hack, nietwaar?

Slippers ondersteboven

Misschien een inkoppertje, maar wel heel handig om te weten: leg alle slippers ondersteboven in het zand. Dan wordt de kant waar je voeten in gaan niet heet.

Onderlaken als zandvrije box

Dit is een heel handige strand hack voor als je een baby mee hebt naar het strand. Neem een onderlaken mee en zet in elke hoek een hoge tas, een koelbox of een emmer. Zo creëer je een vrijwel zandvrije ‘box’ voor je mini.

Zandzak aan je parasol

Een grote ergernis op het strand is voor mij in het rond vliegende parasols. Levensgevaarlijk en niet nodig met deze hack: de meeste parasols voor op het strand zijn voorzien van een hoes of draagtas. Vul deze met zand en bevestig ‘m aan je parasol, dan kan ‘ie niet weg waaien. Easy does it!

Stapeltje cupcakevormpjes mee

Stop een stapel papieren cupcakevormpjes in je strandtas voor de volgende dingen: als lekbakje bij het eten van een waterijsje én als bescherming tegen insecten als je een glas ijskoude frisdrank drinkt bij je favoriete strandtent. Schuif het vormpje om het stokje van het ijsje en leg de cupcakevorm ondersteboven op je glas. Het handigste is om vervolgens een rietje erdoor te prikken en daaruit te drinken.

Tattoo to the rescue

Het is de grootste angst van elke ouder op het strand: een kind dat kwijt raakt. Het helpt al veel als je kind is voorzien van jouw telefoonnummer. Voor een paar euro bestel je een velletje tattoos met daarop je telefoonnummer. Die blijven wel een dag zitten en dat stelt toch wat meer gerust. Er bestaan ook verschillende soorten armbandjes waar je een naam en nummer op kan laten zetten. En, een ouderwetse watervaste stift werkt ook. In dit artikel lees je tips over hoe je jouw kind kunt terugvinden als je hem toch onverhoopt kwijtraakt.

Waarom alle ouders stiekem een dagje strand vooral heel erg vermoeiend vinden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme