Handige checklist! Dit neem je mee naar het strand voor je baby

Kinderen Lisa van den Akker 23 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Voor het eerst met je baby naar het strand is best wel een onderneming. Je wilt er halverwege de reis niet achterkomen dat je de helft van je spullen bent vergeten en bovenal is het belangrijk dat je je baby goed beschermt tegen de felle zon.

Wij hebben een checklist gemaakt van spullen die je nodig hebt als je met je baby naar het strand gaat. Als je deze dingen niet vergeet komt het helemaal goed.

Checklist met je baby naar het strand

Klaar om te gaan? Check dan nog even of je alles hebt..

1. Zonnebrandcrème

Het is belangrijk dat je je baby goed insmeert tegen de zon want je wil natuurlijk niet dat dat gevoelige babyhuidje verbrandt. Gebruik bij voorkeur een zonnebrandcrème met SPF 50.

2. Zonnehoed

Neem voor je kleintje zo’n gezellige flaphoed mee zodat er geen zonnestralen in het gezicht van je baby branden.

3. Parasol

Een parasol is ook niet onbelangrijk want je kan je baby natuurlijk niet de hele dag in de zon leggen. Sterker nog schaduw is een múst en met een parasol creëer je op ieder moment van de dag een fijne koele plek.

4. Windscherm

Niets zo vervelend als zand in de ogen van je baby en het kan verraderlijk hard waaien op het strand. Neem daarom naast een parasol ook een windscherm mee zodat A) je baby uit de wind ligt en B) niet al je spullen wegwaaien.

5. Een groot kleed

Neem een grote doek mee waar je al je spullen op kwijt kan. Een handdoekje zit na vijf minuten al onder het zand dus een grot kleed is wel zo fijn als je het enigszins zandvrij wil houden.

6. Je luiertas

Oké, inkoppertje want dat ding heb je natuurlijk áltijd bij je. Neem deze keer ook een zwemluier mee voor het geval je gaat pootje baden in zee met je baby. In je tas zitten natuurlijk ook altijd vochtige doekjes en die zijn verdomde handig voor als je zelf onder de plak zit van een waterijsje. Wil je weten wat je nog meer allemaal in je luiertas moet stoppen? Je leest het hier.

7. Speeltjes

Want een dag lang op je rug op het strand liggen zouden wij ook saai vinden dus als je je baby wil vermaken is het wel zo fijn als je wat speelgoed meeneemt. Dat kan iets heel simpels zijn als een rammelaartje maar een gietertje doet het ook vaak geweldig.

8. Een draagdoek

Om je baby lekker te wiegen en tegen je aan te dragen. Geloof ons, het kan een draak van een karwei zijn om je baby in slaap te laten vallen op het strand en dan is het wel zo fijn als je de draagdoek als optie hebt.

9. Zwemshirtje of pakje

Om de kans op verbranden te minimaliseren kun je jouw kindje een UV pakje aantrekken. Bekijk hier de allerleukste UV pakjes die wij voor je hebben uitgekozen.

10. Hapjes

Neem voldoende hapjes mee voor je baby. Wat koud moet blijven pak je in in een koeltas en zet je in de schaduw zodat het lekker vers blijft. Op het strand zelf kun je vaak alleen maar ongezonde snacks en ijsjes kopen dus neem zelf voldoende eten mee.

Dit is wanneer je jouw baby in wil smeren met zonnebrandcrème

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme