Op stap met je baby? Deze 5 dingen mogen niet ontbreken in je mom-bag

Kinderen Lisa van den Akker 9 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Als je op stap gaat met je baby voelt het soms alsof je een wereldreis gaat maken, zoveel sjouw je met je mee. Toch blijkt het grootste gedeelte vaak overbodig, of ben je precies de speen vergeten als je hem nodig hebt. Kortom, de ideale inhoud van je luiertas heb je niet direct te pakken, daarom helpen wij graag een handje.

Een baby heeft niet zoveel nodig als je misschien als kersverse moeder denkt. Dus nee, je hoeft geen kwartier bezig te zijn met je mom-bag inpakken wanneer je alleen maar naar de supermarkt gaat. Als de basis van je luiertas goed is, kun je eigenlijk zo de deur uitlopen.

Een goede basis van je luiertas

Als je zorgt dat deze dingen er altijd in zitten ben je klaar om te gaan!

1. Hydrofieldoeken

Hydrofieldoeken, je redding in veel situaties. Deze multifunctionele doeken kun je echt overal voor gebruiken. Als spuugdoek, dekentje en natuurlijk als ondergrond om op te verschonen. Dus zorg dat er standaard een (of een aantal) in je luiertas zit(ten). Ze zijn dun en licht, dus nemen ook niet veel ruimte in. Ook heel fijn zijn de XL uitvoeringen, dan kun je hem zelfs nog als picknickkleed of inbakerdoek gebruiken.

2. Luiers en billendoekjes

Klinkt voor de hand liggend, maar je zult niet de eerste zijn die de luiers vergeet. Laat er dus altijd standaard twee in je tas zitten, samen met een pak billendoekjes. Die je trouwens ook perfect kunt gebruiken voor snottebellen of plakkerige handen.

3. Speen of speeltje

Ieder kind is anders, de een heeft een speen en de ander een knuffel. Jij weet het beste welk item jouw baby niet zonder kan. Je hoeft echt niet de halve speelgoedkist in je tas te kiepen, maar vergeet dat ene item niet. Wel handig om er een paar exemplaren van te hebben. In ieder geval eentje extra die je standaard in de luiertas laat zitten. Dan kun je hem nooit vergeten. Bovendien handig als je er per ongeluk een kwijt raakt!

4. Voeding

Erg handig om altijd iets te eten of drinken bij je te hebben. Wat je het beste mee kunt nemen verschilt natuurlijk per baby en per leeftijd. Geef je flesvoeding dan kan een flesje en melkpoederdoos praktisch zijn. Geef je borstvoeding, dan ben je misschien blij met wat te eten voor jezelf en vergeet dan ook je zoogkompressen niet in de luiertas te stoppen. Is je baby al wat ouder, dan is een stuk fruit en een flesje water misschien handiger. Kies wat bij jullie past maar onthoud; neem niet te veel mee.

5. Extra kleding

Ongelukjes gebeuren altijd als je er niet op zit te wachten. Een lekkende luier of een voeding die eruit komt als je net de deur uit bent. Het overkomt iedereen wel eens. Neem daarom standaard een extra set kleding mee. Kies voor iets dat makkelijk aan gaat en laat het bij voorkeur in je tas zitten.

Bonustip: sokken en baby’s zijn geen match. Die raak je dus regelmatig kwijt. Altijd praktisch als je dan een extra paar bij je hebt!

14 dingen die ik anders zou doen, als ik weer moeder zou worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme