8 break up adviezen waar je daadwerkelijk wat aan hebt

Mind Inga Stoit 9 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

Uit elkaar gaan is nooit leuk, soms kan het ook erg pijnlijk zijn. Vaak komen er allerlei goedbedoelde en lieve adviezen van vrienden en familie bij kijken. Hoe lief deze ook zijn, je hebt er maar weinig aan. Het maakt de situatie natuurlijk niet fijner.

Hieronder staan 8 break up adviezen waar je tenminste wél wat aan hebt:

1. Het is oké om meer verdriet te hebben dan de ander

Misschien zie je allerlei foto’s van je oh zo gelukkige ex voorbij komen en steekt dit. Dat is niet omdat je hem geen blijdschap gunt, maar omdat je het zelf nog niet kan ervaren. Dat geeft niet. Jij verwerkt de zaken op jouw manier en bij de één vergt dit nu eenmaal meer tijd als bij de ander. Uiteindelijk zal het beter met je gaan, je zult je beter voelen en net als hij weer gelukkig zijn. Maak je niet druk over hoe lang jij hiervoor nodig hebt.

2. Sta zelf-troost-gedag toe

Sommige van ons gaan door een break-up en zoeken dan troost in bijvoorbeeld eten. Anderen gaan té veel shoppen, wijn drinken of ellendig lang naar Friends kijken. Straf jezelf hier niet voor! Het is niet erg om jezelf te troosten met een beker Ben & Jerry’s. Je kunt er uiteraard beter geen sport van maken, maar gun jezelf vooral wat troost-voer wanneer je door deze lastige periode gaat.

3. Pak een oude hobby op

Of probeer iets nieuws! Nu je net uit je relatie stapt heb je waarschijnlijk veel tijd over. Deze kun je maar beter opvullen met iets wat je altijd al leuk vond, of leuk gaat vinden. Het is helemaal prima om verschillende dingen te proberen, hierdoor blijf je lekker bezig. Als je relatie eindigt heb je altijd nog de relatie met jezelf, en daar kun je vanaf nu lekker veel tijd aan besteden.

7 manieren waarop je je echt aan goede voornemens houdt

4. Zoek troost bij geliefden

Klop aan bij de mensen die dicht bij je staan, zij zullen jou met alle liefde troosten. Misschien zeggen ze niet dingen die helpend zijn, maar ze bedoelen het hoe dan ook goed. Praten hoeft niet altijd, een kus of een knuffel doet ook wonderen. Of onderneem samen iets leuks en praat juist even niet. Je kunt ook altijd nog hulp van buitenaf zoeken wanneer het met je naasten niet lukt.

5. Stop met het volgen van je ex

Verwijder hem van Instagram, Facebook, LinkedIn en you name it. Door iedere keer met hem geconfronteerd te worden ga je je zeker niet beter voelen. Je denkt hierdoor namelijk iedere keer weer aan hem, vaker dan je zult willen en vaker dan dat de bedoeling is. Hem verwijderen scheelt een hoop. Misschien kom je hem nog wel eens tegen in real life, maar in ieder geval niet meer online.

6. Stop met romantiseren

Jullie zijn uit elkaar en dat heeft een reden. Stop met jezelf aanpraten dat jullie relatie zo mooi was, er zat iets niet goed en dat heeft tot deze break up geleid. Natuurlijk zijn er mooie momenten geweest, maar er zullen ook mindere momenten zijn geweest. En misschien waren deze mindere momenten vaker aan de orde, dan de mooie momenten in jullie relatie. Soms loopt het ook gewoon stuk, zonder dat er per se een hele duidelijke aanleiding voor is geweest. Onthoud ook: alles gebeurt met een reden en wat bij elkaar hoort, komt hoe dan ook wel weer bij elkaar.

7. Neem je eigen verantwoordelijkheid

Je kunt hem niet de schuld geven van alles, ook jij draagt verantwoordelijkheid voor hoe jullie relatie was. Hij is niet de reden voor alles wat fout ging tussen jullie. Ook jij maakt fouten, want niemand is namelijk perfect. Jullie hebben allebei fouten gemaakt en de koek was op. Het was too much en daarom ging het niet meer. Als je jezelf hier nu nog niet in kan vinden, komt dit vast later nog wel.

8. Geef jezelf alle ruimte die je nodig hebt

Probeer je gevoelens niet weg te stoppen om alle verdrietige emoties in een overhaast tempo kwijt te raken. Je kunt hier wel overheen razen alsof er niks aan de hand is, maar ook dan zullen de emoties vroeg of laat naar boven komen. Geef hier dus aan toe en onderschat ze niet. Leer van het proces, van jezelf, jullie relatie en je ex. In je volgende relatie zal alles stukken anders zijn en hopelijk wordt het heel fijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme