Dit zijn de meest voorkomende huwelijksproblemen na de eerste 10 jaar

Mind Inga Stoit 9 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Het leven gaat niet altijd over rozen en dat geldt ook voor het huwelijk. Als je 10 jaar samen bent, kom je voor mooie, maar ook moeilijke tijden te staan. Ieder huisje heeft zijn kruisje en zo ook ieder huwelijk.

Dit zijn de meest voorkomende huwelijksproblemen na de eerste 10 jaar:

Je partner is je roommate

Na zoveel jaren samenzijn en samenwonen zijn jullie meer huisgenoten dan geliefden. Je deelt samen een huishouden en de romantiek is soms ver te zoeken. Geen zorgen, het gebeurt de beste stellen! Herinner jezelf aan hoe jullie je gedragen tegenover elkaar, en maak het wat romantischer als jullie daar allebei naar verlangen.

Je bent verveeld geraakt

Je kijkt al jaren tegen hetzelfde gezicht aan, hoort al jaren dezelfde stem en slaapt al jaren met dezelfde persoon. Dit kan je zo nu en dan vervelen, jullie routine is fijn – maar ook saai. Toch kun je iets aan die routine doen. Je kunt veranderingen aanpassen (hoe klein ook) om de routine te doorbreken. Ga bijvoorbeeld weer eens op date, easy does it.

Jullie seksleven is niet meer wat het was

Vroeger sprongen de vonken er vanaf en konden jullie elkaar haast opeten. Dat dit na 10 jaar niet altijd meer het geval is, is niet erg. Jullie weten hoe het werkt, hoe het met elkaar werkt en hoe de seks eruit zal zien. Mocht je dit vervelend vinden, dan valt ook hier iets aan te doen. Een beetje inspiratie in een totaal andere setting kan geen kwaad.

19 x relatie voornemens voor een gelukkig en verliefd 2019

Je voelt je belemmerd

Soms komen er boze gevoelens naar boven die gericht zijn op je partner. Zo kun je bijvoorbeeld denken: ‘Door jou heb ik dit en dat niet gedaan’, of: ‘Jij stond mijn droom in de weg’. Dit zijn natuurlijk niet de meest fijne gedachten en in feite zijn ze niet eerlijk. Je hebt gekozen voor jouw partner en je kunt nu eenmaal niet alles hebben in het leven. Kijk naar wat je wel hebt, niet naar wat je niet hebt.

Je tolereert minder

In de eerste paar jaren van jullie samenzijn, wilde je je partner nog wel eens het voordeel van de twijfel geven. Nu jullie langer samenzijn (en jou iets dwars zit) laat je hem dit veel sneller weten. Je hebt geen zin meer om dingen voor je te houden, alles is bespreekbaar en je vindt dat hij niet zo raar moet doen. Je spaart elkaar minder dan voorheen.

Jullie staan niet meer stil bij mijlpalen

Ooit vierde jullie het eerste jaar van jullie samenzijn en dachten jullie dit ieder jaar te vieren. Maar dit doen jullie al lang niet meer. Je denkt er misschien zelfs niet eens meer aan. Dit kan allemaal! Jullie zijn al zo lang samen dat ‘de dag’ geen verschil maakt. Dit hoeft geen slecht teken te zijn, misschien vieren jullie het namelijk iedere dag jullie samenzijn ;).

Je vergeet ‘leuk’ te doen

Soms komen we thuis na een lange dag en doen we niet meer de moeite om leuk te zijn, of om leuk te doen. Je partner moet het er maar meedoen en we doen vooral niet alsof. Vroeger zou je je attitude aanscherpen maar dat doe je al lang niet meer. Dit geldt ook voor hem. Jullie wringen je niet langer in bochten of onwaarheden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme