8 x superhandige, verborgen functies van WhatsApp die je nog niet kende

Lifestyle Lizette van Loenen 27 feb 2017
Leestijd: 3 minuten

Je hebt vast gemerkt dat je sinds kort ‘stories’ kunt delen in WhatsApp, een functie die als twee druppels water op de functie lijkt die je al kon gebruiken op Snapchat en Instagram. Naast dit fancy nieuwigheidje heeft WhatsApp je al een tijdje nog veel meer te bieden.

We moeten eerlijk zijn, (meer dan) de helft van de functies of opties kenden we nog niet. Reden genoeg om ze ook met jullie te delen, wat ze zijn retehandig of ten minste ontzettend leuk.

1. Spaar je opslagruimte

Ben je onderdeel van een (groeps)chat waar je gesprekspartner(s) om de haverklap reageren met afbeeldingen, dan is dat funest voor je opslagruimte. WhatsApp heeft namelijk als standaardinstelling dat alles wat je ontvangt in je filmrol wordt opgeslagen. Ga naar Instellingen > Privacy > WhatsApp, en swipe het schuifje uit. Opgeruimd, staat netjes.

2. Gebruik WhatsApp op je computer

Als je aan het werk bent, en het irritant is om steeds je telefoon op te pakken om berichten te beantwoorden kun je ook gewoon WhatsAppen via je computer. Ga naar web.whatsapp.com en scan de QR-code die je in beeld ziet via de app op je telefoon. Voilà, je kunt WhatsApp op je computer gebruiken.

3. Reageer direct op een bericht in een groepschat

Als er een discussie aan de gang is in een groepschat, is het wel zo handig als je direct op een bepaald bericht kunt reageren. Dat kan dus gewoon. Ga naar het bericht waar je op wilt reageren en houd het net zo lang ingedrukt tot er een rijtje opties verschijnen. Je kunt kiezen uit doorsturen, kopiëren, verwijderen of stuur deze persoon een direct bericht. Die laatste optie moet je hebben. Je wordt nu naar een chatscherm met alleen deze persoon geleid.

LEES OOK: WhatsAppen achter het stuur? Door deze video laat je het wel uit je hoofd

4. Verwissel makkelijk van telefoonnummer

WhatsApp hangt vast aan een telefoonnummer, ook als je een nieuwe telefoon met een nieuw nummer krijgt. Mocht je graag willen switchen van nummer, kan dit heel makkelijk door naar WhatsApp > Instellingen > Profiel en kies daar voor ‘wissel van nummer’.

5. Maak een back-up van je chats

Als je erg gehecht bent aan je chatgeschiedenis, is het handig om daar een back-up van te maken. Ga naar WhatsApp > Instellingen > Chats > Backup. Daar kun je aangeven om de hoeveel tijd je je berichten wilt back-uppen. Maandelijks, wekelijks of dagelijks. Let wel dat als je dat dagelijks doet, dit een hoop opslagruimte in beslag neemt.

6. Gebruik vette, doorgehaalde en schuin gedrukte tekst

De echte liefhebber kan zijn of haar berichtjes opleuken, door verschillende codes te gebruiken. Als je je tekst tussen twee *’s zet, word je tekst vetgedrukt, tussen twee _’s schuin gedrukt, en tussen twee ~’s haal je je tekst door. Typen kost wat meer werk, maar dan heb je wel wat.

7. Stuur één bericht naar meerdere contactpersonen tegelijk

Wil je een uitnodiging voor een verjaardag versturen, of een ander leuk bericht verspreiden zonder een (meestal irritante) groepschat aan te maken? Dan kun je door het aanmaken van een zogenaamde lijst alle mensen die je op de hoogte wilt brengen afzonderlijk van elkaar selecteren.

8. Deel persoonlijke filmpjes en foto’s met je contacten

Dit is de nieuwe functie van WhatsApp, en je kunt er net als in Instagram en Snapchat persoonlijke foto’s en filmpjes mee delen. Om een ‘status’, zo heet de functie, toe te voegen aan je profiel, ga je in WhatsApp naar ‘Status’ links onder in je scherm. tik vervolgens op ‘Mijn status’ om een foto of een filmpje te maken. Deze blijft 24 uur lang staan, en is voor je hele contactenlijst te zien. Tenzij je privacy-instellingen aanpast onder ‘Instellingen’.

Wat je ook doet, doe dit nooit meer in je WhatsApp berichten

Bron hoofdbeeld: Whatkumquat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Independent.co.uk

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme