Redactie
Redactie Horoscoop 23 feb 2017
Leestijd: 4 minuten

Is je kind een Vis? Dan heeft het vast een hekel aan regels.

Vissen-kinderen hebben een hekel aan regels. Het zijn geboren toneelspelers en houden ervan om een eigen wereld te creeren en daar compleet in op te gaan. Wel heeft je kleine Visje af en toe een beetje aanmoediging nodig. Dit krijg je als Ram-, Stier- en Tweeling-moeder met je Vissen-kind te stellen.

Vissen-kind met een Ram-moeder

Water en vuur element, het melancholische kind met de actieve moeder
Jij wilt je kind onafhankelijk en zelfstandig opvoeden, en leert het al vroeg om assertief te zijn. Maar jij hebt een gevoelig kind wat het liefst de hele dag wil knuffelen. Hoe ga je dit doen? 
Je kind blijft nog heel lang dromen, fantaseren en is erg aanhankelijk. Het is ook hypergevoelig en erg sensitief. Omdat je kind heel goed aanvoelt wat er in anderen omgaat, kan het moeilijk een eigen standpunt bepalen. Gelukkig ben jij assertief en weet hoe je voor jezelf op moet komen, dus ben je een goed voorbeeld voor je Vissen-kind. Je bent spontaan, open en direct. Probeer dat wel een beetje in te dammen, want je kind heeft wat meer tijd nodig om zich te manifesteren. Met jouw spontaniteit kun je je kind aardig aan het schrikken maken. Probeer je ongeduld, wat je af en toe hebt, in toom te houden. Jij gaat makkelijk conflicten aan en bent het ook zo weer vergeten, maar je kind niet Die kan al snel van slag zijn als jij wat geïrriteerd reageert. Dus probeer, Ram-moeder, om je kind wat meer met je gevoel op te voeden. Luisteren is niet je sterkste kant, maar jij kunt bij dit kind goed oefenen. 
Stem je wat meer met je gevoel op de ander af, dan zal je zien dat jullie elkaar heel goed kunnen vinden.
Tip: Ga lekker samen naar een leuke avonturen film en daarna een ijsje eten of iets actief doen. Jullie hebben dan een topmiddag.

Vissen-kind met een Stier-moeder


Water en aarde element, een fantasievol kind met een concrete moeder.
Jullie vullen elkaar mooi aan. Een kind met veel fantasie en verbeeldingsvermogen brengt jou in de eerste instantie in verwarring, maar je zult zien en beleven dat jij dit heel erg leuk vind. Jij bent afgestemd op de concrete wereld. Alles wat jij kunt zien, voelen en aanraken kun je goed mee overweg. Maar de sprookjes wereld waar jouw kind in leeft, kun jij juist een vorm voor vinden. Jij vindt het leuk om met je handen bezu=ig te zijn, maakt een mooie prinsessenjurk voor je kind, of een piratenpak. Ga ook eens samen naar een kindervoorstelling in het theater, of naar een leuke kinderfilm. Jullie kunnen samen de sprookjes- en de dagelijkse wereld goed bij elkaar brengen. 
Jij als praktische, nuchtere moeder verzorgt haar kind maar wat graag. Heeft veel geduld en geeft haar kind een diep gevoel van zekerheid en geborgenheid. Dit kan een Vissen-kind goed gebruiken. Je zet je kind als het ware iedere keer weer op de grond als het weer wegdroomt in zijn fantasiewereld. Probeer je kind niet al te veel te beschermen, hij moet ook leren om zichzelf staande te houden in deze wereld, vaak zonder sprookjes. Je kind is soms grenzeloos en heeft van nature de neiging om altijd iedereen te helpen. Jij leert het wat praktisch en nuttig is, en kritisch te kijken naar wat hij doet.
Tip: Jullie houden beiden van lekker eten en drinken, maar let op dat het bij gezonde lekkernijen blijft. Voor een Vissen is gezond eten een van de belangrijkste dingen.

Vissen-kind met een Tweelingen-moeder

Water en lucht element, een dromertje met een nieuwsgierige moeder.
Jij als nieuwsgierige moeder wil graag alles van je kind weten, maar jou Vissen-kind is er eentje met stille wateren. Het voelt zich heerlijk als het even alleen is en zich terug kan trekken. Het is een dromertje met veel fantasie. Je zult er wel even aan moeten wennen dat je kind wat schuchter is en hypergevoelig is. Jij staat meer intellectueel in de wereld, en maakt makkelijk een praatje met iedereen. Probeer er rekening mee te houden dat je kind fijngevoelig is. Jij kunt daarnaast ook nog wat leren van je wat melancholische kind. Je kunt hem of haar wel leren om grenzen aan te geven, want dat is wat je Vissen-kind niet zo goed kan. Als je kind zich niet lekker voelt, hoeft er maar iets te gebeuren en het vervalt in een slachtoffer rol. Het voelt zich dan heel zielig en alleen. Nou, jij kunt je kind goed opfleuren en opvrolijken. Jij maakt je in ieder geval geen onnodige zorgen, bent opgewekt en kan de eventuele probleempjes van je kind slim en handig wegpraten.

Tip: Als je kind een beetje humeurig of prikkelbaar is, kun je er vanuit gaan dat het zich niet genoeg afgeschermd heeft van de grote boze buitenwereld, en zich teveel met anderen bezig gehouden heeft. Laat het zich dan lekker even terug trekken met een fijn boek, en een zacht muziekje op de achtergrond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme