10 onhandige opmerkingen die mannen maakten naast het kraambed

Kinderen Lizette van Loenen 20 feb 2017
Leestijd: 3 minuten

Dat jullie mannen niet de meest tactische wezens op deze aardbol zijn, beschreven we vorige week in een artikel waarin we de leukste, grappigste en opmerkelijkste uitspraken die jullie naar je hoofd kregen tijdens of na de bevalling.

Onhandige opmerkingen van mannen

Daar kwamen naast heel veel lieve, de meeste mannen bleken jullie partner in crime tijdens de bevalling, ook hilarische reacties op. En wij zijn niet te beroerd om daar nog een lijstje van te maken.

1. Even de aanhanger ophalen

Myra: ‘Toen ik mijn man tijdens de bevalling van de oudste vroeg om de verloskundige opnieuw te bellen (ze was ‘s ochtends al geweest), omdat ik het niet meer vol hield rond 16.30, zei hij: ‘Eh, dat doe ik zometeen. Mijn broertje komt om 17u eerst even de aanhangwagen ophalen.’ Hij had even niet door dat ik er geen rem op kon zetten. Voor de rest was hij super!’

2. Positief blijven

Diana: ‘Na uren pijnlijke weeën bleek ik nog steeds maar een centimeter ontsluiting te hebben. De baby lag er niet goed voor. Ik zag het even niet meer zitten. Vriend, een beetje pissig: ‘positief blijven, het schiet toch hartstikke op?!’ Ik kon ‘m wel wat aandoen.’

8x dingen waar je even van schrikt in je eerste week als moeder

3. Doe het zelf

Nancy: ‘Toen ik van de tweede moest bevallen liep ik ‘s nachts naar beneden, en in de woonkamer braken mijn vliezen. Ik zei tegen mijn man: ‘Schat, mijn vliezen zijn gebroken, geef even een oude handdoek’, waarop hij doodleuk zei: ‘Had je die niet zelf mee kunnen nemen?”

4. Dat kan sneller

Lonneke: ‘Mij werd regelmatig gevraagd of ik er geen tempo achter kon zetten, hij verveelde zich of had honger. Hij ging zelfs een stinkende maaltijd naast me zitten eten, terwijl ik het ene bakje na het andere vol spuugde.’

Zei ze dat echt? Deze lullige opmerkingen zul je maar naar je hoofd geslingerd krijgen

5. Da’s andere koek, hè?

Karin: ‘Mijn vriend zei heel leuk na tijdens het toucheren: ‘Dat is nog eens wat anders dan dat ik dat doe, hè?’ Hij vond zich zelf heel grappig. Ik wat minder.’

6. Voor het avondeten, graag!

Daisy: ‘Die van mij zei ‘s ochtends om 7 uur op weg naar het ziekenhuis (voor een inleiding) dat ik vóór het avondeten moest bevallen, er was die avond namelijk een voetbalwedstrijd op tv. Rond een uur of één had ik nog steeds geen weeën en zei de verloskundige dat het vandaag niet meer ging gebeuren en zeker niet voor het avondeten. Onze dochter is uiteindelijk om vijf over half 6 geboren, het avondeten was net gebracht.’

7. Weet je het zeker, of niet?

Linda: ‘Nou. Die van mij had het voor de bevalling. Ik lag al de hele nacht wakker met harde buiken en maakte om half 7 mijn man wakker, omdat ik het vermoeden had dat ze over gingen naar weeën. Ik vertelde hem dat ik dacht dat de bevalling begonnen was, en vervolgens vroeg hij aan mij of ik dat dacht of zeker wist. Ik zei dat ik het niet zeker wist. Zijn reactie? ‘Maak me dan maar weer wakker als je het zeker weet.”

10 x dit is wat jullie mannen zeiden na de bevalling

8. Eindelijk poepen

Annemarie: ‘Mijn man zei niks na de bevalling, maar ging meteen de kamer uit om ein-de-lijk te poepen.’

9. Hoofdpijn

Claudia: ‘Als kraamverzorgster ben ik bij een bevalling geweest waarbij de papa nét na de geboorte vroeg om een paracetamolletje, omdat hij hoofdpijn had.’

10. Teleurgesteld

Marjolein: ‘Bij mijn eerste braken om 22.30 uur mijn vliezen en kreeg ik vrijwel direct weeën. Zegt mijn man met een iet wat teleurgestelde stem: ‘Eh, kan ik nu niet meer slapen?”

11 dingen die echt gezegd zijn tegen vrouwen in hun kraamweek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme