9 signalen dat je in een relatie zit omdat dat gewoon het handigst uitkomt

Persoonlijk Susan Dalstra 25 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Je hebt in de eerste plaats een relatie met iemand omdat je zielsveel van diegene houdt. Maar uit elkaar gaan is makkelijker gezegd dan gedaan – zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Daarom houden veel mensen (onbewust) vast aan een relatie die niet meer hun hele hart heeft.

Heel eerlijk: vraag je jezelf ook wel eens af of je bij iemand bent omdat je vreselijk van hem houdt of omdat bij iemand blijven makkelijker is dan weggaan? Dit zijn volgens vrouwen die ooit in hetzelfde schuitje zaten de signalen om op te letten.

1. Je bent met hem omdat je bang bent alleen te zijn

‘Als alle redenen om bij iemand te zijn draaien om het feit dat je niet alleen wil zijn in plaats van iemands karakter.’

2. Je houdt meer van het leven met hem dan van hem

‘Voor mij was het het besef dat ik van ons leven hield, maar niet zozeer van hem. Ik hield van onze ochtendroutines, ons gezin. Ik vond het vermoeiend om hem te horen praten over zijn passies. Ik was niet nieuwsgierig naar zijn gedachtes en opinies over wat dan ook. Ik vond hem heel knap – mits zijn haar en baard goed gestyled waren.

Onze liefde hing altijd af van de situatie. Zo mooi aan de oppervlakte, maar zo breekbaar. We hadden nooit echt ruzie of problemen, maar het was te gemaakt. We hadden een bepaald leven gecreeërd en weken nooit echt van dat pad. We zaten er zo diep in, dat we er niet meer uit kwamen. We pasten alleen maar op die ene plek.’

3. Je komt nooit van het gevoel af dat er iets niet helemaal klopt

Je denkt aan het feit dat jullie al zoveel hebben meegemaakt. Hij was na jaren daten degene die bleef hangen, dus beter hou je hem vast. Je hebt een leeftijd bereikt waarop je gesetteld ‘hoort’ te zijn. Hij is de enige persoon die je kent die hetzelfde denkt over kinderen. Hij was de enige die zich wilde binden aan je, dus beter hou je hem goed vast.

Hij is niet in je leven omdat hij iets toevoegt, maar omdat hij een gat opvult. De reden zit vaak geworteld in onzekerheid, uit angst dat je nooit meer een ander vindt als dit over gaat. Maar als je heel eerlijk bent, zouden jullie niet eens goede vrienden zijn.

4. Jullie geschiedenis is het enige wat jullie delen

Jullie hobby’s, dromen en idealen zijn zo ver uit elkaar gedreven dat het enige wat jullie nog met elkaar delen jullie geschiedenis is. Zonder die geschiedenis zouden jullie niet bij elkaar passen. Als een leuk weekend of een tripje samen betekent dat een van de twee het gevoel heeft dat ‘ie iets moet opofferen, zijn jullie samen uit gemakzucht, niet omdat je iedere dag bewust voor hem kiest.

5. Jullie zijn meer vrienden dan geliefden

Vriendschap is een prachtige basis voor een romance, maar het is niet de bedoeling dat hij meer voelt als een goede vriend dan een romantische partner. Als jullie beiden niet de behoefte hebben daar iets aan te doen, zijn jullie samen uit gemak.

6. Vreemdgaan lijkt opeens ook weer niet zó erg

Dat je opeens denkt: hoe erg is zoenen met een ander nou helemaal?

7. Je bent liever alleen dan met hem

Het rijk alleen hebben voelt niet alleen als een luxe, maar soms zelfs als een opluchting.

8. Hij behandelt je niet goed

Hij komt te laat, kijkt nooit meer écht naar je; aan alles voel je dat hij niet meer z’n best voor je doet.

9. Hij voegt niets toe aan je leven

Hij maakt je leven makkelijker, maar voegt niet per se wat toe. Je mist misschien zijn support als hij er niet is, maar verder niet. Je bent ambivalent over de relatie, maar blijft omdat het goed genoeg is. De seskuele passie is ver te zoeken en je vindt hem aardig, maar veel meer ook niet.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme