Dingen die je in de 90’s dolgraag onder de kerstboom vond

Persoonlijk Anne Broekman 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Was jij ook een puber in de jaren 90? De girl power vierde hoogtij dankzij de Spice Girls (inclusief bijbehorende witte schoenen met dikke zool) en we waren diep onder de indruk van de buikspieren van Peter Andre. Ook droomden we allemaal van deze cadeaus onder de kerstboom.

1. Een mobiele telefoon

Formaat koelkast, pre-paid en je kon er alleen mee bellen en sms’en, maar het was een ongekende luxe. Altijd bereikbaar zijn, wauw! Al je zakgeld (of loon dat je zelf met het vakkenvullen in de supermarkt bij elkaar schraapte) ging op aan belkaarten.

2. Een opblaasbare stoel

Hierin kon je lekker chillaxen, terwijl je TMF keek of op je discman naar The Backstreet Boys luisterde.

3. Alles van The Body Shop

Want dat rook allemaal zo lekker zoet, het spul had kekke kleurtjes en de zeep was verkrijgbaar in leuke figuurtjes. Uren kon je rondlopen in de winkel voordat je je keuze maakte, want je budget was precies acht gulden en vijftig cent.

4. Een videoband van Titanic

Draw me like one of your French girls‘ En: ‘I’ll never let go‘. Potverdikkie, Titanic gaf ons idee van romantiek een geheel nieuwe dimensie. En dus móest je deze film opnieuw kunnen kijken. En opnieuw, en opnieuw, en opnieuw… Het perfecte cadeau voor onder de boom dus.

LEES OOK:

5. Haarmascara

Want gewoon blond (of bruin, rood of zwart) haar was natuurlijk véél te saai. Jij was hip, jij durfde op te vallen, jij had een compleet eigen stijl. En daarom liep je met roze of blauwe strepen in je jaren – net als de rest van de klas.

6. Een abonnement op de Yes

Je eerste serieuze vriendje was wellicht nog in geen velden of wegen te bekennen, maar toch wilde je ALLES weten over De Eerste Keer. En dus las je Yes. Ook fijn: een abonnement op de Break Out! Dat had natuurlijk alles te maken met de blote-mensen-rubriek die daarin stond én de lezersvragen waar je rooie oortjes van kreeg. Of je zwanger kon worden door het masturberen met een kaars, bijvoorbeeld.

7. Een rugzak van Kipling

Je praatte je ouders om met het argument dat dit echt heel stevige tassen waren, perfect voor al je zware boeken. Maar je vond deze rugzakken gewoon cool, ook door het aapje dat eraan hing.

8. Parfum van Naf Naf

Je vertikte het om de deur uit te gaan zonder je zeer rijkelijk te besproeien met je favoriete luchtje. Dat was ‘Une touche de Naf Naf’, uiteraard.

Lees ook:

  • Deze meisjesnamen waren in de 90’s mateloos populair
  • Back to the 90’s: Dit waren de tofste zomerhits in de jaren 90
  • Waarom kinderfeestjes in de jaren ’80 en ’90 veel beter waren dan nu!
  • Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

    Buzzfeed

    Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

    Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme