5x leuke activiteit om met het hele gezin oud & nieuw te vieren

Kinderen Valéry de Voijs 30 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De tijd dat jij op torenhoge stiletto’s in een glitterjurk de nieuwjaarsfeestjes afging, zijn waarschijnlijk verleden tijd. Tegenwoordig proost jij met Jip en Janneke bubbelsap, en ben je blij als je om 11 uur je ogen kunt openhouden. Welcome to motherhood! Grote kans dat jij morgenavond met je gezinnetje op de bank zit – want, laten we heel eerlijk zijn… de keuzes zijn nu eenmaal beperkt. Met deze leuke activiteiten krijgen jullie gegarandeerd een gezellig nieuwjaar!

Of je kids nog in de luiers lopen, of al handig overweg kunnen met een iPad… deze activiteiten zijn leuk voor het hele gezin.

Activiteiten met nieuwjaar

Stiekem is het ook wel lekker om thuis te blijven. Dit jaar geen sociale verplichtingen en gekibbel over wie er dit jaar aan de alcohol mag. Er hoeft immers niet meer gereden te worden.

Streaming

De halve wereld kan dan wel een negatief reisadvies hebben, dat betekent nog niet dat we virtueel stil hoeven te zitten. Verschillende websites doen live verslag van oud & nieuw wereldwijd. Zo kun je het vuurwerk in Australië bijvoorbeeld ‘s middags al bewonderen.

Online spel

Bel je familie of vrienden en speel met z’n allen een spel online. Online quizzen, potjes digitaal scrabbelen of online bordspellen zijn gemakkelijk te organiseren en leuk om samen te spelen. Dat jij niet tegen je verlies kan en nu kan doen alsof je WiFi vastloopt, is natuurlijk een bijkomend voordeel.

Romantisch avondje

Zijn jouw kids nog erg klein, en krijgen ze maar de helft mee van het hele gebeuren? Vier het dan wat eerder op de avond. Eet die oliebollen om 8 uur, proost de alcoholvrije bubbels, en dek ze lekker toe. Maken zij een goede nacht, en kunnen jullie even genieten van elkaar. Is de romantiek sinds het ouderschap ver te zoeken? Dan zal dit artikel kunnen helpen. Eerder schreven wij namelijk al over een aantal ideeën om er samen thuis een romantisch avondje van te maken. Enjoy! 

Movienight

Zet de tafel vol met lekkers, pak de dekentjes erbij en laat de films maar beginnen. Misschien niet de meest spetterende oud & nieuw, maar gezellig is het wel. Nu alleen nog even hopen dat jullie dezelfde films leuk vinden. Deze films zijn bijvoorbeeld niet alleen leuk voor je kinderen, maar ook voor volwassenen!

Maak een schilderij

En nee, we bedoelen niet dat jij je innerlijke Bob Ross naar boven hoeft te halen. Verzamel allemaal dingetjes die afgelopen jaar belangrijk zijn geweest en plak deze samen op een canvas. Een ansichtkaart van die verre vriendin, een kurk van de fles wijn toen jullie iets moois vierden, de pretecho van het nieuwste gezinslid. Wedden dat er een leuk kunstwerk uitkomt?

Famme wenst jullie in ieder geval alvast een gelukkig nieuwjaar!

Dit is het verreweg het allerliefste cadeau dat je kunt krijgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme