10x Netflix kerstfilms voor kinderen (die ook leuk zijn voor jezelf)

Kinderen Laurien Bleeker 9 dec 2021
Leestijd: 5 minuten

De feestdagen komen er weer aan en natuurlijk ook de kerstvakantie. De ideale tijd om even rustig aan te doen met het hele gezin met de allerleukste Netflix kerstfilms voor kinderen. Want een fijne feel good kerst movie hoort daar natuurlijk bij. We zetten ze voor je op een rij.

Natuurlijk kijk je zelf ook lekker mee met deze kerstfilms voor de kids.

10x Netflix kerstfilms voor kinderen

Maak warme chocolademelk met slagroom klaar, zet een schaal kerstkransjes op tafel en duik met z’n allen op de bank onder een kleed voor een portie heerlijke Netflix kerstfilms waar je de hele kerstvakantie zoet mee bent.

Angela’s Christmas 2 (AL)

De vader van Angela werkt heel ver weg, in Australië, en haar moeder mist hem heel erg. Angela wil er alles aan doen om haar vader voor de kerstdagen terug te halen. Ze doet een kerstwens: ze wil haar hele familie samen hebben met kerst. Zou haar wens uitkomen? Dat zie je in dit deel van Angela’s Christmas. Hebben jullie het eerste deel nog niet gezien? Dan kan je beide films samen bingewatchen, want ook deel 1 staat op Netflix.

Jingle jangle a Christmas journey (6)

Wanneer een speelgoedmaker zijn opgewekte humeur verliest, omdat zijn mooiste creatie gestolen wordt, krijgt hij weer hoop als jaren later zijn nieuwsgierige kleindochter in zijn leven komt. Zijn kleindochter is erg slim en duikt in de vergeten uitvindingen van haar opa. De magie wordt wakker geschud en samen komen ze in actie. De film is gevuld met zang- en dansmomenten en erg leuk om met de hele familie te kijken, op de bank met kerstkransjes en hot chocolate.

Kerst met Henk en de Vuilniswagen (peuters en kleuters)

Je mini kent vast de avonturen van Henk en de Vuilniswagen wel en tijdens de kerstdagen kan je kind lekker bankhangen met de kerstfilm Kerst met Henk en de Vuilniswagen. In deze film van een half uurtje moet de Kerstman op kerstavond een noodlanding maken op het autokerkhof. Niet handig natuurlijk, want hij moet nog heel veel werk verrichten. Gelukkig schieten Henk, Vuilniswagen en de dierenvrienden te hulp om voor iedereen het kerstfeest te redden.

Mighty Express een machtige kerstmis (peuters en kleuters)

De bekende kinderserie Mighty Express heeft een kerstfilm klaarstaan op Netflix voor de feestdagen. Een 25-minuten durende film, Mighty Express: een machtige Kerstmis voor peuters en kleuters. Je kleintjes genieten tijdens deze film van de avonturen van Mighty Express, want er komt een nieuwe trein bij en deze moet racen door een sneeuwstorm, om alle cadeaus van de kerstman op tijd te bezorgen aan de kinderen uit Sporendorp. Maar of dat gaat lukken… Dit is een van de liefste Netflix kerstfilms voor kinderen onder de 6 jaar.

The Polar Express (6)

Geloven je kids niet meer in de Kerstman? Dan moet je ze echt deze film voorschotelen. The Polar Express is een van die Netflix kerstfilms waardoor je weer heilig in de Kerstman gaat geloven namelijk. Een jongetje dat twijfelt aan het bestaan van de Kerstman komt op kerstavond terecht in een magische trein die naar de Noordpool reist. Samen met andere kinderen mag hij persoonlijk kennismaken met de Kerstman en wordt zijn geloof weer nieuw leven ingeblazen.

Een buitenaardse kerst (6)

Een alien in de ban van Kerstmis en vooral de kerstcadeaus die op aarde verspreid worden, dat belooft wat… Een jonge elf denkt dat een kleine alien een cadeautje is voor de kerstdagen, maar ondertussen is dit een alien uit de ruimte. Samen met andere aliens probeert het wezentje de zwaartekracht te vernietigen, zodat hij alle kerstcadeautjes kan stelen. Zal de kerstgedachte de aarde kunnen redden…?

David en de kerstelfjes (AL)

Albert is een elf die overwerkt en uitgeput is en besluit naar de mensenwereld te gaan. Hij wil namelijk het magische kerstgevoel zelf wel eens ervaren. De elf denkt namelijk dat dat de kracht is waardoor de Kerstman zijn werk kan blijven doen, een kracht die ontstaat vanuit mensen die dankbaar zijn voor de kerstcadeaus die ze krijgen. Niets blijkt minder waar helaas, want wanneer hij de Noordpool verlaat en in de mensenwereld terecht komt, ontdekt hij dat niemand op aarde in de magische Kerstman gelooft. Langzaam nemen zijn eigen magische krachten af en samen met een op aarde gevonden vriend gaat elf Albert op zoek naar de ware betekenis van Kerstmis. David en de kerstelfjes is een fijne familiefilm om te kijken tijdens de kerstdagen.

De familie Claus (AL)

Dit hartverwarmende kerstverhaal gaat over een jongen, Jules Claus, die niet meer houdt van Kerstmis omdat zijn vader het jaar daarvoor overleed. Hij brengt zijn kerstvakantie door in de speelgoedwinkel van zijn opa, omdat zijn moeder moet werken. In de speelgoedwinkel komt Jules erachter dat zijn grootvader niet alleen winkeleigenaar is, maar de échte Kerstman! Via de magische sneeuwbol die hij vindt, komt hij op verschillende plekken ter wereld terecht en zo leert hij veel over zijn kijk op de wereld. Gelukkig komt zijn gevoel voor de kerstdagen weer terug, want zijn opa heeft zijn hulp hard nodig. Een van de heerlijkste Netflix kerstfilms voor kinderen en om zelf van mee te genieten.

De familie Claus 2 (AL)

Dit is het vervolg op De familie Claus en deze Netflix kerstfilms voor kinderen kan je dus lekker achter elkaar bingewatchen. Natuurlijk draait de film weer om Jules Claus, die gelukkig weer houdt van de kerstdagen. En dat is maar goed ook, want hij neemt in de toekomst de rol van Kerstman over van zijn grootvader. Samen gaan de kleinzoon en opa aan de slag in de drukste maand van het jaar, tot er een wel heel bijzondere brief binnenkomt bij Jules…

Robin de roodborst (6)

Wanneer het ei waarin roodborstje Robin zit per ongeluk op een vuilstort terecht komt, wordt het vogeltje na haar geboorte opgevoed door een familie muisjes. Hoe ouder Robin wordt, hoe meer ze erachter komt dat ze ‘anders’ is dan haar muizenfamilie. In het Mensenhuis gaat ze samen met haar familie op zoek naar kruimels, maar ze merkt dat ze niet zo stil is als een muis. Robin wordt ongelukkig en wil graag bewijzen dat ze echt een goede muis is en doet vervolgens een wens als ze een kerstster ziet. Alleen komt ze er dan achter wie ze echt is… Deze korte stop-motion film (32 minuten) is voor kindjes vanaf 6 jaar en het is een echte feel good kerst special.

Genoeg Netflix kerstfilms voor kinderen gezien?

Wat dacht je van een aantal spannende series en films voor jezelf?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen