Leer je kids hoe je anderen blij maakt met activiteiten die ze zelf óók leuk vinden

Kinderen Laurien Bleeker 24 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Je leert je kinderen waarschijnlijk om ‘dankjewel’ te zeggen als ze iets krijgen en om dankbaar te zijn met wat ze hebben. Aan de andere kant is het ook belangrijk dat kids meekrijgen dat geven iets heel moois is en dat je anderen daar blij mee maakt. En uiteindelijk ook jezelf…

Met de volgende activiteiten maken je kinderen een ander blij en ze vinden de meeste dingen zelf ook leuk om te doen, want ook dat blijft natuurlijk belangrijk!

Leuke activiteiten waar je kinderen én anderen gelukkig en dankbaar van worden!

Wat gaan jullie doen?

1. Laat je kind een goed doel steunen

Leg uit wat goede doelen doen en welke er zijn en laat je kind zelf kiezen waar hij wat aan wil schenken. Dit kan wat geld uit zijn spaarpot zijn, maar hij kan ook wat speelgoed dat niet meer gebruikt wordt verkopen en het geld wat dat opbrengt, geven aan het goede doen van zijn keuze.

2. Kaarten maken en geven

Maak samen de mooiste tekeningen of kaarten met de knutselspullen die je al in huis hebt en bedenk voor wie jullie ze gaan maken en waarom. Bijvoorbeeld voor de meneer of mevrouw van de kaaswinkel, bij wie je kind altijd een plakje kaas krijgt. Zo’n onverwacht teken van dankbaarheid levert vast een grote glimlach op, ook bij je kind.

3. Verstuur een bloemetje

Naar opa of oma, de oppas, of iemand anders bij wie je kindje graag een glimlach op zijn of haar gezicht wilt toveren. Nog leuker is het natuurlijk om die reactie meteen te zien, breng dan het door je kind zelf uitgekozen bosje bloemen samen langs.

4. Een lekkere cake of schaal met koekjes langs brengen

Net als met bloemen, brengt iets lekkers en vooral zelfgemaakts ook een lach op iemands gezicht. Duik samen met je kind de keuken in om wat lekkers klaar te maken en breng het samen langs bij de dankbare gelukkige.

5. Laat je kind een krantje kopen van een dakloze

Sommige mensen die dakloos zijn, verkopen krantjes bij de plaatselijke supermarkt. Laat je kind er eens eentje kopen en vertel hem of haar hierover.

6. Speelgoed aan een goed doel schenken

Vertel je kind dat sommige kinderen geen speelgoed hebben, omdat daar geen financiële ruimte voor is. Je kind mag heel dankbaar zijn voor alle spullen die hij of zij heeft. Kies samen wat speelgoed uit om weg te geven en een ander blij mee te maken.

7. Ga het gesprek aan

Ga op een goed moment het gesprek aan met je kind en laat hem of haar zelf vertellen waarmee hij of zij denkt iemand blij te kunnen maken. En hoe? Voer het plan, als het haalbaar is natuurlijk, vervolgens samen uit.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mother.ly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen