Zwangerschapsverlof? Met deze 20 activiteiten verveel je je zeker niet

Zwanger Wilma Groothuis 17 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

De ene zwangere vrouw kijkt enorm uit naar haar zwangerschapsverlof, de ander zou niet weten wat ze met die vrije tijd aanmoet. Of je er nu wel of niet aan toe bent, een aantal tips met leuke activiteiten tijdens je zwangerschapsverlof is nooit verkeerd, toch?

Want geloof ons, na je bevalling staan deze activiteiten niet bovenaan je to-do list.

Tijd voor jezelf

Je zwangerschapsverlof staat voor de deur, wat betekent dat je al bijna aan het einde van je zwangerschap bent. Misschien heb je het de laatste weken druk gehad om alles rondom je werk af te ronden, of misschien ben je al een tijdje rustig aan het afbouwen. Hoe dan ook, als je straks verlof hebt, heb je heerlijk nog even wat tijd voor jezelf. En daar moet je van genieten!

Vaak ben je er tegen die tijd ook wel aan toe om wat rustiger aan te doen. Voor sommigen kan dat best lastig zijn, bijvoorbeeld omdat je niet goed kunt stilzitten of omdat je al een kind of meer hebt rondlopen. Om toch van je verlof te kunnen genieten, geven wij graag tips voor leuke activiteiten tijdens je zwangerschapsverlof. En of je dat nu alleen of met je kind(eren) doet, maakt niet uit, want het kan allemaal.

Activiteiten tijdens je zwangerschapsverlof

Met deze leuke activiteiten kom jij je zwangerschapsverlof wel door.

1. Zwangerschapsyoga

Wat is een betere manier om tot rust te komen dan yoga? Pluspunt: het is ook nog eens goed voor lichaam.

2. Babykamer afmaken

Dit spreekt misschien een beetje voor zich, maar tijdens je verlof heb je hier wel alle tijd voor.

3. Zwangerschapsdagboek beginnen of uitbreiden

Hoe leuk is het als je over een paar jaar alles over je zwangerschap weer terug kunt lezen? Je kwaaltjes, de groei van je buik, je cravings: nu zit het nog vers in je geheugen.

4. Babykleertjes of dekens maken

Het is erg rustgevend om te doen en je krijgt er iets leuks voor terug.

5. Romantische datenights met je partner

Geniet nog even van de tijd dat jullie met z’n tweeën zijn, straks zijn deze datenights zeldzaam.

6. Spreek af met vrienden

Doe dit uiteraard alleen als je daar de energie voor hebt of laat ze lekker bij jou langskomen. Natuurlijk zullen ze straks ook langskomen als de baby er is, maar nu is het nog even puur jij en je vriendinnen.

7. Ga wandelen of zwemmen

Je moet nu niet meer fanatiek gaan sporten, maar lichte beweging zoals wandelen of zwemmen kan heel fijn zijn en is ook nog eens goed voor je.

8. Schoonmaken en opruimen

De één vindt dit heerlijk om te doen, de ander kan er de moed niet voor opbrengen, toch is het wel heel fijn om je baby in een schoon en opgeruimd huis te verwelkomen.

9. Boeken lezen

Je hebt nu eindelijk de tijd om dat ene boek te lezen dat staat te verstoffen in je boekenkast. Of lees boeken over de bevalling of het moederschap om je alvast voor te bereiden.

10. Cursus volgen

Je hebt allerlei cursussen die een positieve invloed op je zwangerschap of bevalling kunnen hebben. Aan de meeste moet je al wel eerder beginnen dan tijdens je verlof, maar je kunt er in elk geval mee doorgaan.

11. Zwangerschapsmassage nemen

Moeten we deze uitleggen? Relax, geniet en kom helemaal tot rust.

12. Shoppen voor zwangerschapskleding of kinderkleding

Nu heb je er nog de tijd voor, maak daar gebruik van!

13. Maak een geboorteplan

Als jij dit nog niet hebt gedaan, is dit het perfecte moment om dat te doen. Ga er samen met je partner voor zitten en bespreek het daarna met de verloskundige.

14. Doe korte en kleine uitstapjes

Je moet nu niet meer urenlang in de auto willen zitten, maar een leuk en kort uitje dicht bij jou in de buurt, zoals een musea of een drankje in het dorpscafé, is hartstikke leuk.

15. Doe een workshop

Koken, schilderen of een taal leren: je hebt alle tijd om iets nieuws te leren of ergens beter in te worden.

16. Fotoshoot

Je buik is nu zo gegroeid, hoe mooi is het om (samen met je partner) dit op beeld vast te leggen?

17. Schrijf een brief aan je toekomstige kind

Voor de creatievelingen onder ons: schrijf een brief die je kind pas op zijn achttiende open mag maken. Of voor wanneer hij of zij kan lezen, wat jij wil!

18. Maak een herinneringsdoos

Als je nog een doos of mand hebt liggen, maak daar dan een herinneringsdoos van: stop echo’s, foto’s, kledingstukken of iets waar je echt wat aan had tijdens je zwangerschap erin.

19. Zet je eigen blog op om je ervaringen te delen

Vind je het leuk om je verhaal te delen? Maak dan je eigen blog, wie weet wat je eruit haalt. Je kan ook gaan vloggen, wat jij leuk vindt!

20. Netflixen

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: neem je rust en geniet van alle Netflixshows die je altijd nog een keer wilde zien.

Deze 4 tips maken de terugkeer op je werk na je zwangerschapsverlof makkelijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme