Sonja (38): ‘Mijn man en ik gingen naar de bios, terwijl de kinderen alleen thuis lagen te slapen’

Persoonlijk Sofie Obbens 18 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

“Het waren tropenjaren. Onze jongste sliep slecht en de oudste kwam ‘s avonds vaak zijn bed uit. Ik vond het zelf al zwaar om een avond alleen te zijn met de kinderen, laat staan dat ik dat wilde overlaten aan een oppas.

Maar tijdens de pittige jaren voelde ik dat mijn relatie verwaarloosd raakte. We deden nooit meer iets leuks samen. Vroeger genoten we van een bioscoopavond of een etentje samen, maar dat hadden we al jaren niet meer gedaan.

Oppaspoule

Toen de oudste naar school ging en de jongste wat beter sliep, heb ik een oppaspoule om mij heen verzameld. We planden weer avondjes uit samen en onze relatie knapte er meteen van op.

Niet altijd is er een oppas beschikbaar. Op een avond zegde onze oppas last minute af, terwijl we al kaartjes hadden voor de film. Onze kinderen sliepen en we besloten om de babyfoon aan te zetten en toch te gaan. De bioscoop was vijftien minuten rijden van ons huis.

De babyfoonapp trilde bij geluiden en het bleef die avond rustig in huis. Er was hooguit een kuchje te horen. We hebben die avond genoten van de film en erna een drankje gedaan. Toen we thuiskwamen, lagen de kinderen heerlijk te slapen.

Meekijken op de babyfoon

De jongste ligt nog in een ledikant. In het ergste geval was ze vijftien minuten aan het huilen, totdat wij thuis waren. De oudste kan wel zijn bed uit, maar dit komt zelden voor. Was dit toch gebeurd, dan zagen wij dit op de babyfoon en waren we binnen vijftien minuten thuis.

Meningen verdeeld

Ik merk dat de meningen erover verdeeld zijn. Vriendinnen vragen: wat als er brand uitbreekt? Wat als er wat met jullie gebeurt? Maar voor brand ben ik niet zo bang en we hebben een rookmelder die ook te horen is op de babyfoon. Als er wat met ons gebeurt, zijn de kinderen te horen op de babyfoon. We zorgen ook dat mijn moeder op de hoogte is als de kinderen alleen liggen te slapen.

Ik sluit het niet uit om nogmaals met mijn man en de babyfoon op stap te gaan, mits we in de buurt zijn. Bij voorkeur laten we natuurlijk oppas komen, maar mocht dit niet lukken dan weten we dat het ook kan met alleen de babyfoon.”

* Om privacy redenen zijn er gefingeerde namen gebruikt. De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Manon (35) bevalt het liefst zonder pijnbestrijding: ‘Vorige keer kreeg ik hoge koorts’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen