3x waarom jij het nieuwe seizoen van Moedermaffia! wil kijken

Ouderschap Valéry de Voijs 18 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Het tweede seizoen van Moedermaffia! weet ons met het gevatte script, goede acteerwerk en vermakelijke verhaallijn weer net zo te entertainen als het vorige seizoen. Voor als je nog niet overtuigd bent; hier zijn een aantal redenen waarom jij het seizoen vandaag nog wil streamen. 

Moeder Maffia! 

Ook in het nieuwe seizoen staat chaoot Daan (Loes Haverkort) weer recht tegenover momfluencer Monique/’Momo’ (Eva Laurenssen ). De actrices nemen ons mee in het dagelijks leven van een moeder, die het (soms wel), maar vaak even helemaal niet op orde hebben. Zonder al te veel spoilers weg te geven, kunnen wij beamen dat het seizoen lekker weg kijkt. Daarbij hebben wij nog een aantal goede redenen waarom wij overtuigd zijn dat iedere moeder zal genieten van het nieuwe seizoen. 

1. Je beseft dat je het eigenlijk allemaal niet zo slecht doet

Voor alle moeders die zich schuldig voelen omdat ze hun kind weleens vergeten zijn bij het kinderdagverblijf; vergeleken bij Daan doe je het allemaal niet zo slecht. De gescheiden moeder heeft haar hartje op de juiste plek, maar een postnatale depressie, een verwarde moeder, een muizenplaag in haar bakkerij en Mexicaanse ex maken haar leven behoorlijk chaotisch. Stiekem is Moedermaffia! daarom heerlijk voor ons ego. Want door alle capriolen die de loedermoeder uithaalt, lijken onze chaotische acties veel minder erg. En laten we eerlijk zijn: we houden allemaal wel van een tikkeltje drama op de buis.

2. Je vindt herkenning bij een ander 

Aan de ene kant is de serie onwijs goed voor je ego, omdat de mama’s uit Moedermaffia! nét een tikkeltje erger zijn dan jij zelf (er van uitgaande dat jij geen cursus gentle parenting hoeft te doen omdat je de nieuwe vriendin van je ex aanviel). Tegelijkertijd zul je een heleboel dingen herkennen. Het zijn namelijk juist de herkenbare momenten die ons als moeders verbinden.

Het herinnert ons eraan dat niemand perfect is. Denk aan een rommelig huishouden, het maken van dubbele afspraken of een baby die op een onbewaakt moment van het bed valt: het kan ons allemaal overkomen. Ook de meer serieuze topics kunnen herkenbaar voelen. Thema’s als postnatale depressie, abortus of echtscheiding komen (wederom) in het tweede seizoen van Moedermaffia! voorbij.

3. Het kijkt lekker weg

Geef ons een serie om te bingen, and we take it. Ga er een avondje lekker voor zitten, of download de app op je telefoon. Op die manier bekijk jij het precies wanneer het jou (in je drukke mom life agenda) uitkomt: tijdens je cardio work-out op de loopband, op de bank wanneer je kinderen slapen of tijdens een me-momentje in bad. Het tweede seizoen bestaat wederom uit zes afleveringen, die ieder zo’n twintig minuten duren. Dan rest ons nog één opmerking: veel kijkplezier!

10x De meest herkenbare uitspraken uit Echte Gooische Moeders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen