Dilemma: Zal ik mijn buurmeisje (13) op mijn baby en peuter laten passen?  

Persoonlijk Vera Guldemeester 19 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Eva (33) haar dilemma voor: “Zal ik mijn buurmeisje (13) op mijn baby en peuter laten passen?”

“Mijn man en ik gaan door een moeilijke tijd. Ik heb het gevoel dat we elkaar meer en meer aan het kwijtraken zijn. Volgens mijn man doen we samen nooit meer leuke dingen en ik kan niet anders dan hem daarin gelijk geven. 

Op laten passen

Ik heb daarom besloten om meer date nights met hem te willen. Hopelijk kunnen we op die manier dan weer dichter bij elkaar komen en lukt het ons om onze relatie sterker te maken. Dat wil ik namelijk erg graag. Ik zou het ontzettend jammer vinden als ons huwelijk stukloopt, zeker omdat we twee jonge kinderen hebben. Onze buurvrouw weet dat we het op dit moment moeilijk hebben en ik vertelde haar over mijn plan. Ze zei direct dat haar dochter een bijbaantje zocht en dat ze graag op mijn baby en peuter wil passen.

Slim of niet?

Maar is dat wel zo slim? Mijn buurmeisje is namelijk pas dertien. Ik weet zeker dat onze buurvrouw ook wel een oogje in het zeil kan houden, maar zij heeft ook nog twee jonge kinderen, dus ze is er zeker niet altijd. Wat als er net iets is als ze niet in de buurt is? 

Andere opties

Ik heb erover na zitten denken en ik weet zeker dat onze ouders niet willen oppassen. Onze band is niet heel goed en ik denk dat ze het te ver uit de buurt en te veel vinden. Ik zou wel een oppascentrale kunnen inschakelen, maar ik ken die meiden niet en het is ook nog eens een stuk duurder. Wat dat betreft kom ik toch steeds weer uit bij mijn buurmeisje. 

Andere mening

Toen ik mijn man vertelde dat ik meer date nights wilde, reageerde hij direct enthousiast. Toen ik hem vertelde dat ik hiervoor ons buurmeisje wilde vragen, zei hij direct dat het geen goed idee was. Wat kan een meisje van dertien nou? In zijn ogen nog niets. 

Dilemma oppassen

Het is duidelijk dat we er als koppel vaker uit moeten, maar wat is het slimste om te doen? Zal ik hiervoor mijn buurmeisje van dertien vragen en maar hopen dat alles goedkomt, of toch iemand anders regelen?”

Dilemma: ‘Kan ik mijn drie maanden oude baby bij de oppas brengen om zelf op vakantie te gaan?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen