Dilemma: ‘Kan ik mijn drie maanden oude baby bij de oppas brengen om zelf op vakantie te gaan?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 2 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Lorena (36) haar dilemma voor: “Kan ik mijn drie maanden oude baby bij de oppas brengen om zelf op vakantie te gaan?”

“Zes jaar lang wilde ik niets liever dan moeder worden. Omdat ik maar niet de geschikte partner vond, besloot ik om met behulp van donorzaad zwanger te worden. In de derde ronde was het raak. Ik was ontzettend blij om eindelijk zwanger te zijn. 

Kapot van alles

Inmiddels ben ik bijna drie maanden moeder van een jongetje, Louie. Ik ben ontzettend dol op hem en ik wil hem voor geen goud missen. Wel moet ik toegeven, dat ik echt kapot ben. Ik ben dag en nacht samen met hem en dat is zwaar. Ik sta altijd ‘aan’ en dat is iets waar ik niet helemaal op had gerekend. Natuurlijk hoorde ik wel van vriendinnen hoe heftig het moederschap was, maar nu ik het zelf meemaak is het toch anders. 

Even op vakantie 

Ik ben ontzettend aan vakantie toe. Gewoon even een weekje naar de zon om daar weer helemaal op te laden. Natuurlijk kan ik met Louie gaan, maar het lijkt mij veel lekkerder om alleen te gaan, zodat ik met nieuwe energie terug kom. Ik heb een vaste oppas voor Louie en ik vroeg aan haar of zij een week op hem kan passen. Ze vond het prima, maar vroeg zich wel af of het écht zo’n goed idee was. Wat als ik hem erg zou gaan missen of wat als er iets zou gebeuren? Dan was ik niet zo 1, 2, 3 weer terug. Zeker niet als ik op vakantie zou gaan met het vliegtuig. 

Extra twijfels door goede vriendin

Ik vertelde mijn vriendin over mijn vakantieplannen en die schrok ervan. Ze zei, dat ik dat echt niet moest doen en dat ik het ook echt niet kon maken tegenover mijn drie maanden oude baby. Ik lachte het weg, maar het zette mij wel degelijk aan het denken. Natuurlijk ga ik hem missen, maar ik heb die vakantie ook echt nodig. 

Dilemma

Ik zit nu door al mijn twijfels in een heftig dilemma: kan ik mijn drie maanden oude baby bij de oppas brengen om zelf op vakantie te gaan? Of kan ik dit niet maken? Ik ben heel benieuwd hoe andere (alleenstaande) moeders hierover denken. 

Bodine (24): ‘Ik word altijd voor de oppas aangezien’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen