Tess (28): ‘Vrienden willen ons niet meer zien omdat wij wél zwanger raakten’

Persoonlijk Julia van Buuren 22 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Tess en haar vriend Tim zijn al vanaf jonge leeftijd samen en kregen twee jaar geleden, als kers op de taart, hun dochter Mila. Ondanks al het geluk dat ze ervoeren, merkte ze dat niet iedereen even blij voor hen was. “Onze vrienden willen niet meer met ons omgaan omdat wij wél zwanger raakten”, vertelt Tess aan Famme.

Vrienden vanaf de middelbare school

“Al vanaf de middelbare school zitten mijn vriend en ik in een grote vriendengroep, dit is ook hoe we elkaar hebben ontmoet. Na elke dag lachen en praten, sloeg naar verloop van tijd de vonk over. Ik was smoorverliefd op Tim en hij ook op mij. We waren toen zestien jaar en konden geen genoeg van elkaar krijgen.

Tegelijkertijd kregen twee andere vrienden uit de vriendengroep, Eva en Tobias, ook een relatie. We waren dolgelukkig en vanaf die tijd spraken we ook vaak met zijn vieren af. Ik vond dubbeldaten super leuk en al helemaal omdat ik zo’n goede klik met Eva en Tobias had.

Ieder onze eigen weg

Toen we afstudeerden was het tijd om aan een nieuw leven te beginnen. Tim en ik wilden graag studeren en verhuisden dan ook naar de grote stad. Onze vrienden Eva en Tobias vonden dit niet belangrijk en bleven in ons dorp en gingen daar samenwonen. Toen merkte ik al dat onze band wat minder werd. Zij wilden al vroeg huisje, boompje, beestje, en wij waren daar nog helemaal niet aan toe. Tim en ik feestten erop los in de stad en soms studeerden we ernaast. Het was een hele gave tijd die ik niet had willen missen.

Zwanger raken

Eva en ik zagen elkaar al niet meer zo vaak, maar wanneer ik haar sprak ging het maar over één ding en dat was het krijgen van een baby. Ze wilde zo graag zwanger worden en kon niet wachten om een groot gezin te hebben. Ze was al een poosje gestopt met de pil en hoopte dat het snel raak zou zijn. Maar anderhalf jaar later was dit nog steeds niet het geval. Ze bleven proberen en proberen, maar het lukte telkens niet.

‘Ik kon niet geloven dat er twee streepjes verschenen’

Tim en ik waren nog niet bezig met kinderen krijgen. Wel was ik gestopt met de pil, maar vooral om te kijken hoe mijn lichaam hierop zou reageren. Op een gegeven moment merkte ik dat mijn lichaam veranderde. Ik begon me zorgen te maken en deed voor de zekerheid toch maar even een zwangerschapstest. De uitslag maakte me sprakeloos. Ik kon niet geloven dat er twee streepjes verschenen. Ik moest een tijdje aan het idee wennen, maar al snel was ik heel blij. Ik hield van Tim en wilde de rest van mijn leven samen met hem zijn. Dus als ik met iemand een kind zou willen, dan was het wel met hem.

Het grote nieuws vertellen

Ondanks de blijdschap die ik ervoer, was ik bang om het nieuws aan Eva en Tobias te vertellen. Zij waren al jaren bezig om zwanger te raken en bij mij was het ongepland en in één keer gelukt. Toen ik al mijn moed bij elkaar had geraapt en het hen vertelde, waren ze heel blij voor ons. Toch voelde ik ergens een ongemak en stiekem hoopte ik dat het onze vriendschap niet in de weg zou staan.

Geen contact meer met vrienden

Tijdens mijn zwangerschap heb ik niks meer van Eva en Tobias gehoord. Ik heb ze soms nog gebeld en berichtjes gestuurd, maar de reactie was minimaal. Ook toen ons kind geboren werd, hebben ze niks van zich laten horen. Onze dochter is inmiddels twee jaar en heeft Eva en Tobias nog nooit gezien. Ze zijn geen onderdeel meer van ons leven en dat zal ook zo blijven.

‘Ik gun het iedereen om een kindje te krijgen’

Via via heb ik gehoord dat Eva en Tobias met IVF gaan beginnen. Ik gun het iedereen om een kindje te krijgen, dus hen ook. Ondanks dat het oneerlijk voelt dat het bij ons zo snel lukte en bij hen niet, had ik verwacht dat onze vriendschap sterk genoeg was om hier samen overheen te komen. Helaas bleek dat dus niet zo te zijn.”

Marleen (30) verliest vriendinnen na zwangerschap: ‘Ik kreeg een tikkie na het babysitten’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen