Amerikaanse rechter gaat viral met speech waarin ze zich richt tot haar dochters

Lifestyle Lise Steegmans 23 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De balans tussen carrière maken en het moederschap; voor veel working moms zal het een herkenbare struggle zijn. Oók voor de Amerikaanse rechter Ketanji Brown Jackson, die momenteel kandidaat is voor het Amerikaanse Hooggerechtshof. In een bijzondere speech staat ze hierbij stil en richt ze zich tot haar dochters. „Girls, I know it has not been easy.”

Deze speech is gerust zeldzaam te noemen, want Ketanji Brown Jackson doet dit terwijl ze wordt ondervraagd door senatoren die haar het vuur aan de schenen willen leggen.

Ketanji Brown Jackson

De Afro-Amerikaanse rechter Ketanji Brown Jackson (51) is de eerste zwarte vrouw die kandidaat is voor het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dat kun je gerust beschouwen als het hoogst haalbare niveau voor Amerikaanse rechters.

Urenlange ondervraging

Als onderdeel van de kandidatuur werd ze, geheel op Amerikaanse wijze, intensief én urenlang ondervraagd door Republikeinse senatoren. Ketanji Brown Jackson is zelf namelijk Democraat, dus er staat nogal wat op het spel voor beide partijen. Om die reden zijn de verhoren pittig, waarin Brown Jackson stelling moet nemen over onderwerpen als kinderporno, strafvermindering, de oorlog tegen terrorisme, een academische antiracisme-theorie, transgenderrechten en de onstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten. Het doel van de Republikeinen: ze proberen de Ketanji Brown Jackson van haar stuk brengen.

‘Girls, I know it has not been easy’

En dat gaat niet zo makkelijk bij Brown Jackson. Tijdens het pittige vragenvuur blijft ze kalm en neemt ze ook de tijd om zich te richten tot haar dochters Leila en Talia, die ze samen met haar man Patrick opvoedt. Daarin stelt ze zich kwetsbaar op:

De moeder van twee erkent dat het niet altijd makkelijk is geweest om er voor haar dochters te zijn. Toch hoopt ze dat haar kinderen hebben gezien wat je kunt bereiken met hard werk, vastberadenheid en liefde. Gezien de situatie, de ogen die op haar zijn gericht én de kalmte die ze uitstraalt kunnen wij alleen maar zeggen: wát inspirerend!

In de video in de tweet zie je hoe ze zich richt tot haar dochters:

Denk jij dat je werk en privéleven uit balans raken? Lees dan deze waarschuwingssignalen.

Kunstenares Miriam (36): ‘Een baby schilderen die het niet gered heeft blijft moeilijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ABC News

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme