Heeft je kind een tablet? Dit zijn de leukste Android-apps voor je peuter

Kinderen Dennis Mons 12 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

In steeds meer speelgoedwinkels vind je voor een prikkie een Android-tablet voor je kinderen. Maar welke apps moet je er op zetten voor een peuter of kleuter? Wij hebben tien absolute aanraders.

Een tablet voor je kind hoeft tegenwoordig echt geen vermogen meer te kosten. Voor zo’n 100 euro kan je er al één vinden. Deze goedkopere tablets draaien vrijwel altijd op Android. Maar welke apps zet je er op?

Veel Android-plezier voor jonge kinderen

Het is flink zoeken geblazen in de Google Play Store als je voor je kind apps wil vinden die veilig en leuk zijn. We helpen je daarom op weg met een paar van de leukste en meest leerzame apps voor peuters en kleuters.

#1 Wiskunde Rimboe Kleuterschool op Android

Deze leuke app leert je kind rekenen. Spelenderwijs krijgt hij of zij dus het plezier van wiskunde onder de knie (en ja, wiskunde kan zeker leuk zijn). De ‘game’ heeft vijf verschillende niveau’s en is daarom geschikt voor kinderen tot en met 5 jaar.

#2 Nijntje kinderspelletjes op Android

Deze schattige Nijntje-game bevat 28 leerzame spelletjes. De game is bedoeld voor kinderen van maximaal 6 jaar oud. Kids leren er veel van en hebben natuurlijk veel plezier met Nijntje en haar vrienden.

#3 Paw Patrol: Reddingsmissie

Er zijn meerdere Paw Patrol-games te vinden voor Android in Google Play. Een van de populairste is Reddingsmissie. Ryder, Marshall, Chase en de pups hebben de hulp van je kind nodig om de Avonturenbaai te redden. Het enige nadeel is dat je maar drie gratis levels krijgt. Extra levels moet je erbij kopen, maar toch is dit een leuke game voor je kinderen.

#4 Zappelin voor kinderen

Dit is een heerlijke game van Nederlandse bodem. Kinderen spelen met Fenna en andere Zappelin-vrienden van NPO. Het spel is bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De Android-app bevat filmpjes, je kunt gamen met Ollie, tekeningen maken en meezingen met Fenna.

#5 Netflix voor kinderen

Natuurlijk mag Netflix niet ontbreken. Belangrijk is daarbij dat je wel een account moet maken voor je kind en de instellingen aanpast zodat ze niet per ongeluk ongepaste films of series kijkt.

#6 Bimi Boo

Dit is een kleurrijk peuterspel met educatieve mini-games. Het leert je kind een betere oog-hand coördinatie, fijne motoriek en waarneming. Het zit bomvol met afbeeldingen, items, puzzels en schattige animaties.

#7 Thomas de trein

Natuurlijk mag Thomas de Trein niet ontbreken in dit lijstje. De lieve locomotief is overigens in veel leuke games te vinden. Thomas en zijn vriendjes: Hup is een schattige racegame op Android waarin je op veel verschillende sporen tegen elkaar racet. Er is zelfs een modus waardoor je met z’n tweeën kunt spelen.

#8 Disney+ voor kinderen

Als we Netflix noemen dan mag Disney+ natuurlijk niet ontbreken. Hierop vind je alle toffe Disney-films en -series terug. Disney+ kost wel 8,99 euro per maand. Voordeel is wel dat er ook meer dan voldoende toffe content op staat voor oudere kijkers. Ook hier is het wel belangrijk om even een apart account voor je kind te maken.

#9 Met Peppa kleuren

Mocht je niet altijd zin hebben om je vloer en muren schoon te moeten maken door geklieder met verf of krijt, dat is kleuren met Peppa Pig (overigens in de App Storeook te vinden als Pepo) de oplossing. In de app kunnen kinderen lekker zelf tekenen of op kleurplaten losgaan.

#10 Brio World Railway voor Android

Dit is de ideale Android-app voor kleine machinisten. Hierin bouwen kinderen de wereld van Brio na. Je legt treinsporen, plaatst stations en kiest treinstellen. Het spel kost wel 5,99 euro.

Al met al zijn dit absoluut fantastische apps voor je peuter of kleuter, en haal je nog meer uit een betaalbare Android-tablet. Mocht je overigens een iPad hebben, dan zijn de meeste van deze games ook voor iOS te vinden.

10x tekenen dat je misschien iets te veel naar Peppa Pig kijkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme