Inge (27): ‘Ik werd zwanger in mijn stopweek’

Persoonlijk Vera Guldemeester 12 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Je slikt netjes elke dag de pil, maar toch heb je een paar weken later een positieve zwangerschapstest voor je neus liggen. Het overkwam Inge. “Ik werd zwanger in mijn stopweek. Ik was al tien jaar trouw aan de pil, dus ik geloofde mijn ogen niet. Toch was het echt zo”, vertelt ze aan Famme.

“Als zestienjarige begon ik met de pil. Ik vond het niet alleen vervelend om een onregelmatige cyclus te hebben, ook had ik net mijn eerste vriendje. Ook al ging het daarmee snel uit, ik bleef trouw aan de pil. Zo kon ik de pil gemakkelijk doorslikken tijdens een vakantie en was ik niet ongesteld tijdens schoolexamens. Soms was ik maar één keer in de vier maanden ongesteld. Ik vond het heerlijk.

Vaste relatie

Vijf jaar geleden leerde ik Steven kennen, we waren op slag verliefd. Na een jaar trok ik bij hem in, ik was daar toch bijna altijd. We genoten van ons leven samen. Gingen tot in de vroege uurtjes uit, aten in de beste restaurants en maakten mooie reizen. We wilden graag kinderen, maar pas als we de dertig waren gepasseerd. Nu wilden we eerst nog samen van ons leven genieten.

Positieve zwangerschapstest

Vorig jaar voelde ik me niet zo lekker. Ik was vreselijk misselijk, had opgezwollen borsten en vond bepaalde geuren opeens vies. Ik wist niet wat ik meemaakte. Steven vroeg voor de grap of ik niet zwanger was. Hoe dan? Ik was al tien jaar aan de pil en ik was er niet één vergeten. Twee dagen later voelde ik mij nog steeds niet lekker, dus deed ik voor de zekerheid een zwangerschapstest. Ik verwachtte er niets van, want ik had net mijn laatste pil van de strip genomen en moest dus bijna ongesteld worden. Nadat ik de test had gedaan was er al snel een plusje op de test af te lezen. Ik was zwanger.

Zwanger in stopweek

Steven zat voor zijn werk achttien dagen in het buitenland. Daardoor hadden we die maand alleen de laatste dag van mijn stopweek seks kunnen hebben. De dag daarna begon ik weer met de pil, niet wetende dat ik al bevrucht was. Na het zien van de positieve test belde ik direct de huisarts. Hij zei dat het wel vaker voorkomt. De pil is niet 100 procent veilig.

Moeilijke beslissing

Steven en ik stonden voor een moeilijke beslissing. Gingen we ervoor of wilden we liever nog een paar jaar wachten en zou ik abortus laten plegen? We hebben elkaar een week de tijd gegeven om erover na te denken, maar al snel wisten we dat we er gewoon voor moesten gaan. Het had gewoon zo moeten zijn, zeiden we tegen elkaar.

Geboorte

Met 38 weken kwam ons zoontje Ted ter wereld. Op het moment dat we hem zagen wisten we dat we de goede beslissing hadden genomen. Hij was perfect. Inmiddels is hij al bijna vier maanden en is het een heerlijk ventje. We zijn zo blij met hem. En de pil? Die heb ik inmiddels vervangen door een spiraaltje. Hopelijk doet dat beter zijn werk.”

Je bent zwanger! 7 x unieke manieren om dat aan je partner te vertellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme