Je bent zwanger! 7 x unieke manieren om dat aan je partner te vertellen

Kinderen Maaike van de Graaf 23 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Stiekem voelde je het al en na het doen van de zwangerschapstest is het zeker… Je bent zwanger en dus is het tijd om dit aan je partner te vertellen. Maar hoe vertel je het grote nieuws op een unieke manier?

We delen in dit artikel heel wat inspiratie waarmee je je partner op een originele manier kunt vertellen dat je zwanger bent.

7 x unieke manieren om dat aan je partner te vertellen

1. Doe ‘t met eten!

Blinddoek je man en speel een zogeheten smaakspel, zoals Kristen en Cody in onderstaande video deden. Zet een paar potjes klaar met eten, en bewaar het potje met babyvoeding voor het laatst. Zou je partner het kunnen raden?

2. Zeg ‘t met je kleding

Komt je partner bijna thuis van werk? Trek dan een shirtje aan met de tekst ‘Mama to be’ of ‘Zwanger’. De vraag is dan vooral: hoe lang zal het duren voordat je partner het opmerkt?

3. Verras ook jezelf

Dit is een manier waar veel zelfdiscipline is vereist. Doe een zwangerschapstest, film ‘t en kijk vooral niet. Sluit dus je ogen terwijl je filmt en kijk het filmpje pas samen met je partner. Op die manier kunnen jullie beiden 0p hetzelfde moment het leuke nieuws te horen krijgen!

4. Download een baby-app op zijn of haar telefoon

Een gevalletje geduld is een schone zaak, maar probeer eens een baby-app op de telefoon van je partner te zetten en wacht to hij of zij iets opmerkt. Extra mooi meegenomen: je partner heeft nu gelijk een app om jouw zwangerschap maar al te nauwkeurig te kunnen volgen.

5. Photobomb!

Plan een fotoshoot en verras je partner met een bericht dat je zwanger bent, zodat je zijn reactie kunt vastleggen in foto’s, die je vervolgens de rest van je leven kunt koesteren. Hoe tof als jullie dit later nog eens kunnen terugkijken?

6. Al kinderen? Schakel ze in

Mochten jullie al ouders zijn, dan is het natuurlijk onwijs mooi als je zoon of dochter je partner vertelt dat je in verwachting bent. Vertel je kindje bijvoorbeeld dat hij tegen papa of mama mag zeggen dat mama een baby in de buik heeft.

7. Pak de zwangerschapstest in

Wellicht heb je deze manier al vaker voorbij zien komen, maar dat maakt ‘m niet minder leuk. Pak de positieve zwangerschapstest in en geef ‘m als cadeautje aan je partner.

8. ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’

Is je partner een echte boekenwurm? Koop dan het boek Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt en verras hem of haar.

Onderzoek: veel koppels zien het niet in verwachting raken als het meest stressvolle moment uit hun leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme