Anoniem: ‘Ik had een relatie met een man die er ook andere vriendinnen op na hield’

Persoonlijk Redactie 19 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

“Ik had een relatie met een man die er ook andere vriendinnen op na hield. Ik wilde cool zijn en speelde het spel mee, dan zou ik wel als enige overblijven. Maar dat was te optimistisch gedacht.

Droomman

Steven is zo’n man van wie veel vrouwen dromen. Hij ziet er goed uit, heeft humor en een leuke babbel, een goede baan.

Toen ik hem in de kroeg tegenkwam, maakte hij meteen werk van me. Hij bood me een drankje aan, maakte een praatje, leek erg geïnteresseerd in wat ik te zeggen had en gaf me zijn telefoonnummer.

Nou kamp ik echt niet met een minderwaardigheidscomplex, maar ik kon niet geloven dat een man als Steven belangstelling voor mij had.

De week erna wilde ik hem bellen, maar een vriendin die erbij was in de kroeg, waarschuwde me: ‘Ik heb gehoord dat hij niet erg trouw is.’ Ik had gezien hoe verlangend zij naar hem had gekeken, dus ik vermoedde dat zij jaloers was.

In de watten

Toch aarzelde ik en ik belde hem uiteindelijk pas na een week of twee. Ik wilde niet al te willig overkomen.

We gingen een paar keer uit en Steven legde me in de watten. De ochtend nadat ik voor het eerst de nacht met hem doorbracht, zei hij nonchalant bij het ontbijt: ‘Ik heb nog een paar andere vriendinnen, niet zo serieus hoor, vind je toch niet erg?’

Natuurlijk vond ik dat erg. Maar ik wilde cool zijn. En hij was tenminste eerlijk. Ik maakte er een grapje van: ‘Als je maar weet dat ik nu je vriendin nummer één ben.’ Daar moest hij om lachen: ‘Oké, oké.’

Ideale vriendin

Ik dacht dat als ik me als de ideale vriendin zou opstellen, hij de rest wel zou laten vallen. Ik stak veel tijd en energie in onze prille relatie. Ik belde hem regelmatig, zonder eisen te stellen of hem de indruk te geven dat ik hem controleerde.

Steven reisde als vertegenwoordiger het hele land door. Als hij een vroege afspraak in Limburg had, boekte hij meestal de avond ervoor een hotel in die regio. Dan knaagde er iets bij mij. Zou hij daar misschien ook iemand kennen? Ik informeerde nooit naar zijn andere vrouwen, al vond ik bijvoorbeeld weleens een lippenstift in zijn appartement.

Na verloop van tijd kreeg ik het idee dat ik inderdaad zijn voornaamste vriendin of misschien wel de enige was. Hij wilde vaker afspreken en soms gingen we een weekendje weg.

Zwanger

In die periode bleek ik zwanger te zijn. Eigenlijk zat ik daar niet op te wachten, maar misschien dat dat Steven zou aansporen om definitief voor mij te kiezen?

Hij was enthousiaster dan ik had verwacht. Hij sprak er zelfs over om me aan zijn moeder voor te stellen. Inmiddels had ik me met mijn zwangerschap verzoend. Sterker nog: ik maakte allerlei plannen voor onze toekomst.

Toen ik een miskraam kreeg, was ik er dan ook kapot van. Steven zei alleen: ‘Jammer hoor.’

Die lauwe reactie opende mijn ogen. Ik ging eens wat beter opletten en zag dingen die ik voorheen niet had gezien of niet had willen zien. Zijn telefoon die hij met zijn leven bewaakte; de tekstberichtjes of belletjes die hij negeerde als we samen waren. Toen ik onaangekondigd bij hem langsging, zag ik een vrouw uit zijn appartement komen.

Ik besefte dat hij me nooit trouw was geweest. Het was over en sluiten.

Nu ben ik getrouwd met de liefste en trouwste man van allemaal. Maar soms ga ik zomaar bij zijn kantoor langs. Gewoon, om te kijken wat hij doet.

Dat Steven me zo achterdochtig heeft gemaakt, daar heb ik de meeste spijt van.”

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van De Telegraaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme