Mensen met deze 4 sterrenbeelden zijn de grootste stresskippen tijdens Kerstmis

Mind Gina Koninkx 20 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

De een is er nog láng niet mee bezig, de ander heeft al drie proefversies van het gerecht gemaakt: het kerstdiner. Sommige mensen raken alleen al bij de gedachte van zo’n festijn organiseren compleet in paniek. Als je één van deze vier sterrenbeelden hebt, is de kans groot dat jij daar één van bent.

Het is ook allemaal wat: de aankleding moet op en top zijn, de boodschappen op tijd gedaan en uiteraard de gerechten moeten worden uitgezocht. Bij het organiseren van een kerstdiner komt heel wat kijken. Voor sommige mensen met name stress. Deze vier sterrenbeelden met name, ervaren veel stress tijdens Kerstmis.

Sterrenbeelden die snel stressen

Tel even rustig tot tien en maak gestructureerde lijstjes voor jezelf. Hoewel die tips enigszins helpen, is dat niet genoeg voor sommige stresskippen met één van onderstaande sterrenbeelden.

1. ♈️Ram (21 maart t/m 19 april)

Mensen met het sterrenbeeld Ram zijn nogal overmoedig als het aankomt op het organiseren van het diner. Het liefst halen ze alles uit de kast, maar met nog twee kinderen in huis en giga drukte op je werk is dat gewoon niet te doen. Daardoor raak je eigenlijk gefrustreerder dan noodzakelijk is en dat slaat bij jou om in impulsieve dingen doen.

Je rent als een kip zonder kop door de supermarkt om de laatste inkopen te doen maar het is voor jou veel efficiënter om even een lijstje te maken met wat je allemaal nodig hebt. Als je rustig je to do list afwerkt de dagen voor kerst is er eigenlijk niks aan de hand.

Je vindt het vreselijk om bij de kassa te moeten wachten (thank God voor de handscanners) en hebt maar weinig geduld in de aanloop naar Kerstmis. Wat wij je willen meegeven is: meditatie. Geloof ons, dat gaat je echt helpen deze maand. Hoe rustiger je bent, hoe soepeler alles zal gaan.

2. ♊️Tweelingen (21 mei t/m 20 juni)

In november begint bij jou de spanning al. Je wilt op tijd weten wat precies de plannen zijn met Kerstmis van de hele familie. Heel vervelend vind jij het dan ook als mensen hun wensenlijstje pas laat invullen. Alsof jij op 23 december nog zin hebt om de drukke stad in te gaan voor cadeaus?! Het idee alleen al maakt je super nerveus.

Hoewel jij je makkelijk aanpast (en je daardoor zelfs met restjes een kerstmenu in elkaar weet te flansen), zorg je er liever voor dat alles van A tot Z klopt. Je probeert graag nieuwe dingen uit maar het risico is wel dat het dan de eerste keer niet gaat zoals je in je hoofd had. Ons advies: loslaten. Bedenk tijdig wat je gaat maken, probeer het vast een keer uit. Dat geeft vertrouwen in dat het goed komt op Eerste Kerstdag.

3. ♋️Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

Hoewel de sterrenbeelden Kreeft en Tweelingen veel weg hebben van elkaar, zijn er een aantal essentiële verschillen tussen deze twee. Waar mensen met het sterrenbeeld Tweelingen wat makkelijker beter bestand zijn tegen onverwachtse veranderingen, kan dat mensen met het sterrenbeeld Kreeft enorm dwars zitten. Je humeur is namelijk compleet aan diggelen als de kip met een zwart korstje de oven uitkomt. Tsja, hoe ga je dat de gasten voorschotelen?

Dit kan jou zodanig dwarszitten dat je in tranen uitbarst in de keuken. Helemaal nergens voor nodig. Hoe moeilijk jij het ook vindt om dingen los te laten, dat is wel wat je nu nodig hebt. Soms zit het even tegen maar er komt altijd wel weer een oplossing. Gelukkig heb je ook nog een partner en lieve kids die je helpen. Volgend jaar misschien toch maar weer een kerstdiner bij je ouders?

4. ♎️Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Oei zodra de eerste kerstmuziek weer op de radio wordt gedraaid, schiet de stress er bij jou in. Wat ga je maken? Met wie ga je het vieren? Welke cadeaus ga je kopen? Waar en wanneer ga je die kerstinkopen doen? Pfff. Het feit dat jij vaak besluiteloos bent en lang twijfelt over dingen maakt dit voor jou een van de meest stressvolle periodes van het jaar.

Daarnaast ben je ook nog eens vrij ongeduldig en tover je het liefst binnen no time een compleet kerstmenu op tafel. Tip voor jou: leg de lat eens wat minder hoog. Je kunt tegenwoordig veel kant-en-klare producten kopen en alleen al een dessert waar je niks meer voor hoeft te doen, kan ervoor zorgen dat je tijdens de kerstdagen minder stress ervaart. Tijd om te genieten!

Stressige sterrenbeelden

Val jij onder één van deze vier sterrenbeelden? Dan is het goed om nu vast te beginnen met alles plannen. Zo voorkom je nog meer stress op de dagen zelf. You can do this!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme