Anoniem: ‘Ik hoorde dat mijn vriend was vreemdgegaan en bedroog hem toen met zijn beste vriend’

Persoonlijk Redactie 24 okt 2020
Leestijd: 5 minuten

Wanneer je denkt dat je relatie helemaal oké is, komt het als een klap in je gezicht wanneer je hoort dat al zijn vrienden weten dat hij is vreemdgegaan. Maar is wraak dan de beste manier om hiermee om te gaan?

De juicy details

‘We waren ongeveer een jaar samen toen mijn vriend op vakantie ging met een stel vrienden. Twee weekjes Frankrijk. Ik verwachtte niet zoveel spannends van die tijd apart. Het was niet lang en het zat echt goed tussen ons.

In die twee weken van zijn vakantie viel toevallig net de verjaardag van Ray, zijn beste vriend. Ik was inmiddels al helemaal thuis in zijn vriendengroep, dus ging solo naar die verjaardag. Ik voelde me in het begin nog niet zo op mijn gemak, maar na een paar drankjes zat ik er helemaal in. Ik stond te kletsen met Jan en alleman en toen de drank er bij iedereen goed in zat kwamen er allerlei verhalen op tafel.

Plots kwam het onderwerp vreemdgaan voorbij en de meest juicy details werden gedeeld. Het was een ontzettend hechte vriendenkring waar al verschillende relaties waren gevormd en verbroken. Die break ups waren dan ook niet altijd even netjes verlopen, want zelfs binnen de vriendenkring waren er mensen die een scheve schaats hadden gereden. Inmiddels konden ze, of de meesten in ieder geval, er hard om lachen. En ik lachte mee.

Tot de verhalen over mijn vriend aan de beurt kwamen. Toen zijn naam in eerste instantie genoemd werd viel het me niet echt op. Tot ik me realiseerde dat het over míjn vent ging. Ik spitste mijn oren en zat met een wat unheimlich gevoel te luisteren.

De vriendengroep

Marianne, een van de dames uit de vriendengroep, had een korte relatie gehad met Jason. Maar zij was op een dronken avond in het bed beland met Kevin… Míjn Kevin dus. En dit alles had zich afgespeeld in september het jaar ervoor. Het was nu juni. Dat betekende dat mijn vriend en ik dus al lang en breed samen waren en ik net mijn intrede in de vriendengroep deed. Ik kreeg een knoop in mijn maag, maar durfde niks te zeggen. Hadden ze niet door dat ik daar zat?

Voorzichtig keek ik om me heen en keek recht in de ogen van Ray. De tranen sprongen me in de ogen en hij gebaarde richting de deur. Ik stond op en liep met hem naar de gang. Ik vroeg hem of dit verhaal klopte, of dat ze het misschien fout had qua timing. Maar hij bevestigde het verhaal en ik kon mijn tranen niet meer bedwingen.

Ray stelde voor om even een rondje te gaan lopen. Misschien dat wat frisse lucht me goed zou doen. Toen we eenmaal buiten liepen merkte ik pas hoe dronken ik was. De warme zomerlucht deed niet veel goeds voor het draaierige gevoel in mijn hoofd en we gingen op een bankje zitten in het parkje voor de deur.

Voor schut

We zaten een tijdje te praten over wat er was gebeurd en waarom. Blijkbaar hadden die twee een verleden van af en aan scharrelgedrag. En die avond waren ze op een festival onder invloed van het een of ander samen in een tent beland. Ik was toen pas vers in de vriendengroep, dus niemand die mij iets had verteld. Het waren ten slotte zijn vrienden.

Ik voelde me zo ontzettend voor schut staan ineens. Iedereen die het wist, behalve ik. Maar dat maakte me ook ineens heel kwaad en in combinatie met de alcohol ook erg baldadig. Ik zei dat we nog een stukje verder gingen lopen en hij liep mee.

De grap was dat Ray en ik al vanaf onze eerste ontmoeting een klik hadden. Hij was degene die me als eerste met open armen in de vriendengroep had opgenomen en we konden altijd ontzettend leuke discussies voeren en scherpe grappen met elkaar uithalen. En vervelend om naar te kijken was hij ook niet.

Wraak

Ik had inmiddels mijn tranen ingeruild voor een wraaklustige bui en zag het wel zitten met Ray. Ik hing een beetje aan zijn arm te grappen over dat Kevin zo’n eikel was om mij zo te behandelen. Ik was ten slotte een enorme catch. En tot mijn verbazing beaamde Ray dat volmondig en bleef hij me iets te lang aankijken. Voor ik het wist zoende hij mij. Ik was er even door overdonderd, maar ging er vol overgave in mee.

Kevin was ten slotte een eikel. Hij had dit ook gedaan en had er al die maanden niks over gezegd. Alsof hij geen schuldgevoel kende. Mijn baldadige kant nam het over en ik trok Ray mee naar de bosjes. Ergens tussen de vijver en de straat, waar iedereen het overdag zou hebben kunnen zien, lagen we op wat takken en zand en hadden we seks. Klungelig dronken seks. Het ging daar ook helemaal niet over. Het was wraak.

Achteraf liepen we terug en realiseerde ik me ineens dat ik al die mensen niet meer onder ogen kon komen. Zij hadden mij al die tijd gezien als ‘de vrouw die van niets wist’ en ik wilde me niet zo klein voelen. Daarnaast drong ook steeds meer tot me door dat wat ik had gedaan natuurlijk helemaal niet de oplossing was. Ik had het gesprek aan moeten gaan en Kevin door het stof moeten laten gaan.

Ray vroeg me of ik het alsjeblieft niet aan Kevin kon vertellen. Hij zag natuurlijk ook wel in dat dit zijn vriendschap zou kosten.

Het gesprek

Toen Kevin terugkwam ben ik meteen bij hem langsgegaan. Ik heb hem geconfronteerd met wat ik had gehoord. Uiteindelijk heb ik wel verteld dat ik ook met iemand naar bed was geweest, of nou ja, de bosjes dan. Maar ik zei niet dat het Ray was. Dat vond ik niet aan mij. Vervolgens heb ik mijn spullen gepakt en heb ik er een punt achter gezet. Dat hij het had gedaan was een ding. Maar het feit dat hij me al die maanden zo voor lul had laten lopen tegenover zijn vrienden vond ik nog het meest respectloos.’

*De namen in dit stuk zijn gefingeerd.

Lees ook: Anoniem: ‘Ik heb seks gehad met de man van m’n beste vriendin, op hún bruiloft’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme