‘Wanneer komt er een tweede?!’ 7x antwoorden op deze overbodige vraag

Ouderschap Valéry de Voijs 22 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoezo een tweede? Je bent trots op je kleine fijne gezinnetje en geniet iedere dag weer van de capriolen die jouw zoon of dochter uithaalt. En toch word je steeds weer geconfronteerd met de vraag wanneer jouw kind een broer of zus zal krijgen.

De ander zal deze vraag natuurlijk helemaal niet kwaad bedoelen. Toch kunnen zulke opmerkingen soms behoorlijk verkeerd vallen.

‘Wanneer komt er een tweede?!’

De volgende keer als iemand zo brutaal is om met deze vraag aan te komen heb jij je antwoorden in ieder geval al gereed:

1. ‘Als ik weer intact ben’

‘Als je het niet erg vindt laat ik het allemaal even genezen. Down there. Ik heb er zojuist namelijk een heel mensje uitgeperst.’

2. ‘Als ik genoeg gespaard hebt’

Want laten we eerlijk zijn: een kind is niet goedkoop. Als je deze vraag durft te stellen ga je er stiekem vanuit dat ouders dus voldoende financiële middelen hebben om hun gezin uit te breiden, terwijl dat natuurlijk helemaal niet het geval hoeft te zijn.

3. ‘Dit is een luiervrij jaar’

Ouderschap is een onbeschrijflijke taak. Je voelt liefde waarvan je niet eens had kunnen dromen. Maar dat wilt niet zeggen dat je alweer toe bent aan een nieuw jaar vol poepluiers.

4. ‘Ik neem even wat tijd voor mezelf’

‘Mijn hormoonhuishouding is finally weer in balans. De taakverdeling loopt tegenwoordig op rolletjes, en ik begin weer tijd voor mezelf in te plannen (zonder de hele dag met een schuldgevoel rond te lopen!). Als je het niet erg vind, ga ik dus éven op adem komen.’

5. ‘Ik ben gelukkig zoals het is’

Believe it or not, maar ik ben oprecht gelukkig met mijn mini gezinnetje. We zijn lekker met z’n drieën en als het aan mij ligt blijft het daarbij.’

6. ‘Omdat m’n zoon/dochter graag enig kind wilt blijven’

Moet je eens opletten hoe snel je ze stil krijgt.

7. ‘Als we weer eens tijd hebben om seks te hebben’

Want tja…. laten we er niet omheen draaien… het is nu niet de eerste activiteit waar we zin en tijd voor hebben sinds we 24/7 zorg dragen voor een ander mensje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Your Tango

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme