Psssst! Op deze leeftijd gaan de meeste vrouwen vreemd

Relatie Valéry de Voijs 22 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vreemdgaan is geen feestje. Als jij weleens een scheve schaats hebt gereden kun je waarschijnlijk bevestigen dat het gepaard gaat met schuldgevoelens, spijt en verdriet. Wat de reden van jouw avontuur ook was: trots zul je er waarschijnlijk niet op zijn. Maar waarom laten we ons dan toch verleiden? En op welke leeftijd gaan de meeste vrouwen vreemd?

Recent onderzoek komt met antwoorden: op deze leeftijd gaan de meeste vrouwen vreemd.

Vreemdgaan

Wat is vreemdgaan eigenlijk? Klinkt misschien als een overbodige vraag, maar sta er eens bij stil: hebben jij en je partner dezelfde ideeën bij dit begrip? Voor de één is een seksfantasie al vreemdgaan, terwijl de ander er iets toleranter mee omgaat, en de grens stelt bij seksueel contact.

Waarom vreemdgaan?

Als jij buiten de deur hebt gesnoept, zul jij daar je eigen redenen voor hebben gehad waar wij verder niet over oordelen. Misschien voelde jij een leegte die jij dacht op te vullen door met iemand te vrijen. Misschien kon jij je ex niet weerstaan toen je hem laatst tegenkwam. Misschien vielen die wijntjes iets verkeerd, en kon jij niet meer helder nadenken. Wat er ook is voorgevallen: jij kunt de tijd niet terug draaien. Daarbij zul jij je genoeg straffen met schuldgevoelens.

Hoeveel mensen gaan vreemd?

Of je zelf nu een scheve schaats hebt gereden, of iemand kent die het begrip monogamie niet zo nauw nam…. Vreemdgaan is (helaas) niet uitzonderlijk. Volgens een onderzoek onder 1700 mensen is ruim 27% van de vrouwen en een kwart van de mannen weleens vreemdgegaan. Je kunt natuurlijk zelf wel bedenken dat dit percentage niet mega betrouwbaar is, want hoeveel mensen zullen eerlijk zijn geweest tijdens dit onderzoek?

Op welke leeftijd het gaan we het vaakst vreemd?

Misschien dacht jij dat vrouwen in hun studententijd misschien het vaakst buiten de deur snoepte, omdat deze tijd bij velen getypeerd wordt door een overvloed aan alcohol, sociale contacten en gierende hormonen. Toch is niets minder waar. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde leeftijd dat vrouwen vreemdgaan rond hun 37e levensjaar is (36.6 om precies te zijn).

Dus tóch rond het begin van die gevreesde midlifecrisis. Voor de één een stressvolle tijd in hun leven waarin twijfel en veranderingen centraal staan. Voor de ander een verzonnen betekenisloos begrip. Deze mythes over de midlifecrisis zijn in ieder geval niet waar!

Mensen met deze eigenschap gaan sneller vreemd (blijkt uit onderzoek)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme