Mensen met deze eigenschap gaan sneller vreemd (blijkt uit onderzoek)

Relatie Chiara Izelaar 1 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

First things first: vreemdgaan is a big no go. Toch is de kans klein dat iemand opstaat en denkt ‘Vandaag ga ik mijn partner eens flink belazeren’. Er spelen namelijk verschillende factoren mee in de keuze om vreemd te gaan. Je persoonlijkheid is er één van.

Yes, er zijn dus mensen die eerder buiten de deur eten dan anderen. Dit heeft niets te maken met in hoeverre je gelukkig bent binnen je relatie, maar met bepaalde karaktereigenschappen. Deze uitspraak komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, er is uitgebreid onderzoek aan vooraf gegaan.

Als een man deze 9 eigenschappen heeft, moet je hem nooit meer laten gaan

Vreemdgaan

Onderzoekers ondervroegen 576 volwassenen over vreemdgaan. Hun persoonlijkheid en hun beweegredenen stonden centraal binnen deze studie. De participanten die het minst geneigd zijn om hun partner te belazeren zijn erg verantwoordelijk, hebben veel zelfdiscipline en beschouwen zichzelf als oprecht. Dit is een typisch gevalletje “duh!“, maar het is toch interessant om te lezen dat het meest voor de hand liggende ook waar is!

En hoe zit het dan met de persoonlijkheid van men die het meest geneigd is om vals te spelen? In één woord is deze eigenschap te vertalen in open minded. Een ruimdenkend persoon die graag nieuwe ervaringen opdoet raakt sneller geïntrigeerd door verleidingen. Deze mensen zijn vaak ook creatiever, fantasierijker en socialer. Dit zijn persoonlijkheden waar we mensen voor prijzen, maar tegelijkertijd worden deze ook gelinkt aan vreemdgaan. Oepsie!

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen