Als een man deze 9 eigenschappen heeft, moet je hem nooit meer laten gaan

Persoonlijk Susan Dalstra 7 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

Het recept voor de ideale relatie bestaat niet. Maar heb je een relatie met een vent die deze negen eigenschappen heeft? Dan kun je hem beter goed vasthouden.

Perfecte eigenschappen

Kijk, we hebben onze mannen het liefst knap, een beetje gespierd, grappig, intelligent, attent, zorgzaam en mannelijk tegelijk. Dat verwachten is echter net zo realistisch als Carrie Bradshaw die zich een inloopkast vol Manolo Blahniks kon veroorloven dankzij één wekelijkse column.

Mr. Perfect bestaat niet. Bovendien: de een vindt het fantastisch om een man te hebben die haar overlaadt met liefdesbetuigingen, terwijl de ander daar vreselijke jeuk van krijgt. Desondanks wisten wetenschappers een lijst samen te stellen met universele eigenschappen waar vrouwen als een blok voor vallen. Als hij ze alle negen heeft, mag je in je handjes knijpen. Vastleggen die handel en nooit meer laten gaan.

1. Hij is slim

Een mooi hoofd is leuk, maar uiteindelijk is een goed gesprek ook wat waard. Een slimme man heeft echter nog meer voordelen. De Finse Hanken School of Economics ontdekte dat hoe slimmer hij is, des te kleiner de kans dat hij vreemdgaat. Ze zijn sneller geneigd te trouwen én getrouwd te blijven.

2. Hij maakt je aan het lachen

Hoe heerlijk is dat, een man die je na jaren nog steeds de slappe lach geeft? Niets zo aantrekkelijk als een man met humor. Een groot gevoel voor humor is niet alleen aantrekkelijk, maar zijn ook tekenen van intelligentie en creativiteit.

3. Hij steunt jouw carrière

Uit onderzoek blijkt dat achter twee derde van de vrouwen die hun baan opzegt, een man zit die vindt dat het haar plicht is om voor de kinderen te zorgen. Schokkend, toch? Zelfs als de vrouwen in het onderzoek aangaven dat hun man ze steunt, biechtten ze ook op dat hun man weigerde zijn werk op te geven om vaker bij de kinderen te zijn. Als jullie een gelijkwaardige relatie hebben, zal hij er nooit van uitgaan dat jij je carrière opoffert.

4. Hij doet moeite voor je vrienden en familie

Iedereen heeft wel zo’n vriendin die haar hele sociale leven overboord gooide toen ze haar vriend ontmoette. Maar hoe vaak zie je een man dat doen? Uit recent onderzoek blijkt dat mannen (schokkend genoeg) meer voldoening halen uit hun bromances dan uit hun relatie. Dat is dan weer het andere uiterste, maar vriendschappen zijn wel heel belangrijk. Zoek een man die dat niet alleen ondersteunt, maar ook moeite doet om jouw vrienden en familie te leren kennen.

5. Hij is emotioneel intelligent

Vrouwen praten graag lang en uitvoerig over hun emoties, maar dat betekent niet dat hij niet gevoelig is. Ook als hij misschien niet die verbale diarree heeft, is het wel belangrijk dat hij je begrijpt en zelf ook z’n mond opentrekt wanneer dingen niet lekker lopen.

6. Hij luistert en respecteert je mening

Een bekrompen geest is niet alleen aan mannen voorbehouden, maar een man die ervan overtuigd is dat hij altijd gelijk heeft en jouw argumenten niet in acht neemt, is een slecht teken. Als hij niet openstaat voor jouw invloed, heeft hij misschien wel een klein machtsprobleempje.

7. Hij is bereid voor je te werken

De succesvolste relaties draaien niet om hoeveel je met elkaar gemeen hebt, maar om hoezeer jullie beide bereid zijn de relatie te laten slagen. Heb je het gevoel dat hij altijd op zoek is naar iets beters in plaats van dat hij zich toelegt op het nog sterker maken van jullie relatie? Wegwezen.

8. Hij viert jouw prestaties

Of je nou 4 kilometer hebt hardgelopen zonder afgevoerd te hoeven worden of een promotie op je werk hebt binnengehaald: hij is je grootste cheerleader. Vrouwen met een partner die enthousiast in plaats van onverschillig of negatief reageert waren een stuk gelukkiger met hun relatie (je verwacht het niet).

9. Hij deelt dezelfde waarden

Een beetje hetzelfde in het leven staan is cruciaal voor een succesvolle relatie. Des te meer jullie persoonlijkheden op elkaar lijken, des te meer jullie problemen op dezelfde manier tackelen. Als jullie je werk en sociale leven op dezelfde manier benaderen, leidt dat als vanzelf tot een grotere mate van respect voor elkaar.

Maar als ‘ie dat allemaal niet heeft, nemen we wel genoeg met de looks van Gosling. #hetisnietanders

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme