Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Kinderen 4 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Het belang van quality time met je kinderen

We hoeven je niet te vertellen dat het belangrijk is om af en toe één op één tijd met je kleintje(s) door te brengen. Het is heel belangrijk, en wel hierom:

Je creëert een sterke(re) relatie

Wanneer je met je hele gezin aan tafel zit verdeel je je focus op alle gezinsleden. Dat is natuurlijk logisch, maar wanneer je echt samen bent kun je je aandacht veel makkelijker op je kind richten. Persoonlijke aandacht is heel belangrijk voor kinderen, omdat zij zich dan gewaardeerd en geliefd voelen. En niet te vergeten; gehoord. Kinderen zullen bepaalde dingen veel sneller met je delen wanneer jullie alleen zijn, dan met andere personen erbij.

Het boost het zelfvertrouwen van je kind

In een grotere groep valt de meest luidruchtige persoon vaak op. Denk maar aan je schooltijd of je (oude) vriendinnengroep. Dit zorgt ervoor dat de stille muizen niet echt opvallen en de wildebrassen juist vaak een preek krijgen. Kinderen gedragen zich – vaak – anders wanneer je individueel tijd met ze doorbrengt, omdat ze het gevoel krijgen zichzelf te mogen en kunnen zijn. Als zij de aandacht krijgen waar ze naar verlangen kan dit een positief effect hebben op hun zelfvertrouwen.

Je leert je kind beter kennen

Juist omdat je kinderen meer geneigd zijn zich open te stellen en volledig zichzelf te zijn, leer je ze automatisch beter kennen. Van geheimpjes tot behoeften en kwaliteiten; je zult nog versteld staan van wat voor nieuws je ontdekt over je koter(s)!

Je voorkomt vervelend gedrag

Zodra je kids aandacht tekort komen, zetten ze alles op alles om dit lege gevoel op te vullen. Sommige kinderen uiten dit in vervelende buien, negatieve aandacht is ook aandacht!

Hoe vaak spendeer jij een op een tijd met je kinderen? Deel het via het Mamaforum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme