Lucky you! Deze 5 bedrituelen voorspellen dat jullie relatie zal aanhouden

Relatie Rachelle Abbas 22 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Wist je wel dat wat je aan het einde van de dag doet, van invloed kan zijn op de staat van je relatie? Volgens onderzoek kunnen bepaalde bedrituelen voorspellen of je relatie zal aanhouden.

Het hebben van een bedritueel is belangrijk, dat vergroot namelijk de kans dat je als partners beide verbonden blijft en op dezelfde lijn zit in termen van de status van de relatie. Kijk wat jullie bedritueel over je relatie zegt:

1. Jullie praten je problemen uit voordat jullie gaan slapen

Het is onvermijdelijk dat je soms voor het slapengaan een ruzie krijgt. Een onderzoek uit 2016 stelde dat boos naar bed gaan het moeilijk maakt om het probleem op te lossen. Als je slaapt, reorganiseert je brein de manier waarop negatieve herinneringen worden opgeslagen. Als je dus gaat slapen met woede van een ruzietje dat niet is opgelost, zal het waarschijnlijk langer aan je knagen.

2. Jullie gaan om dezelfde tijd naar bed, samen

Een onderzoek uit 2010 ontdekte dat vrouwen het belangrijk vinden om tegelijkertijd naar bed te gaan. Volgens het onderzoek hadden vrouwen meer positieve interactie met hun partner de volgende ochtend, als hun bedtijd de avond ervoor synchroon liep met hun partner.

3. Je hebt een speciaal bedritueel dat je samen doet voor je gaat slapen

Soms is het niet realistisch om tegelijkertijd met je partner naar bed te gaan. Als dat niet altijd goed uitkomt, kan een nachtelijk ritueel goed werken. Als jij van plan bent om eerder naar bed te gaan, kunnen jullie misschien voor die tijd nog even een woordpuzzel maken, een spelletje doen of een aflevering van een serie kijken.

4. Je maakt oogcontact

Gewoon liggen en elkaar aankijken kan heel betekenisvol zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat stellen die veel oogcontact maken, over het algemeen een sterker gevoel voor elkaar hebben. Langdurig oogcontact kan heel intiem zijn.

5. Jullie knuffelen nog even voor het slapengaan

In 2012 is een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat stellen die veel knuffelen, gelukkiger zijn in hun relatie. Volgens onderzoekers is knuffelen een ‘sleuteluitdrukking van intimiteit’. Deelnemers van dat onderzoek die vaak en langdurig met hun partner knuffelen, zeiden dat ze een diepere band hadden met hun partner. Een belangrijk bedritueel dus.

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bustle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme