Deze app laat je andere moeders ontmoeten (en hij is geweldig)

Het moederschap is geweldig, maar let’s face it: het kan ook weleens eenzaam voelen. Zeker als je de eerste van je vriendinnen bent die een baby krijgt, heb je misschien gebrek aan bond- dan wel lotgenoten. Hoe kunnen zij nou verwachten dat je gezellig mee cocktails graat drinken als je de nacht ervoor niet meer dan twee uur hebt geslapen?

Tinder voor moeders: Peanut

Gelukkig is er nu Peanut. Met de slogan “meet as mommas, connect as women” wil de app ervoor zorgen dat je andere moeders in de buurt kunt ontmoeten, en een keer búiten de speeltuin.

LEES OOK: Deze nieuwe parenting-app zegt níet dat je een slechte ouder bent (maar geeft wel veel informatie)

Een soort Tinder voor moeders, dus. Je kunt niet alleen zien hoe ze heten en waar ze wonen, maar ook hoe oud hun kinderen zijn en welke hobby’s jullie gemeen hebben. Vervolgens kun je met ze praten – eventueel in groepschats – en natuurlijk afspreken. Spontaan koffie drinken als je kind bij een vriendje of vriendinnetje gaat spelen? Het kan allemaal.

Een community van vrouwen

En dat is juist niet alleen om over moeder zijn te praten, benadrukt de app. Peanut wil een ‘community van vrouwen creëren, die toevallig moeder zijn’. Natuurlijk wil je graag je struggles en mooie momenten van het ouderschap delen met mensen die ze begrijpen, maar je bent niet alleen moeder, je bent ook nog steeds jij.

Helaas is de app Peanut nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar we hopen dat dat snel gaat gebeuren. Want of het nu andere moeders zijn of niet, iedereen heeft meer lieve vrouwen nodig om zich heen. Voor nu kun je ook vast hun geweldige Instagram-account volgen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Deze app laat je andere moeders ontmoeten (en hij is geweldig)
Sluiten