7 x waarom je augurkensap niet weg moet gooien

Gezondheid Chiara Izelaar 11 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Vallen augurken ook onder één van jouw favo snacks? Dan werk je vast en zeker flink wat potten weg! Hoewel het niet erg is om al die glazen potjes in de glazenbak te deponeren, kun je het augurkensap beter bewaren.

Augurkensap is gezond

Augurkensap kent namelijk veel gezondheidsvoordelen, en wel deze!

1. Water met een smaakje

Groenten die ingelegd worden in zuur bevatten natrium, kalium en water. Oftewel onmisbare ingrediënten wanneer het op hydratatie aankomt.

Water doet de truc, maar tijdens tropische weersbuien heb je een beetje extra nodig. Mineralen – zoals natrium en kalium – bieden je dat beetje extra!

Lees ook: Welke mineralen zijn er en waar zijn ze goed voor?

2. Het ultieme sportdrankje

Water is essentieel voor, tijdens en na het trainen. Heb je een intensieve workout achter de rug? Dan is je lichaam heel wat elektrolyten kwijt. Dit zijn mineralen die worden opgelost in vloeistof.

Om de elektrolyten weer aan te vullen is augurkensap ideaal. Bovendien helpt dit sapje goed tegen spierkramp na de training.

3. Magie voor je darmen

Augurken zijn gefermenteerd, waardoor er HEEL veel probiotica inzit. Dit is een magisch stofje om de bacteriën in je darmflora te voeden.

Heb je last van constipatie of juist diarree? Of is je immuunsysteem niet optimaal – een groot deel van je immuunsysteem bevindt zich in je darmflora -? Probiotica kan de oplossing zijn!

LET OP: augurkensap met azijn bevat geen probiotica, let op het etiket!

4. Een stabiele bloedsuikerspiegel

Augurkensap mét azijn is wel goed voor een ander doel. Het sap draagt een steentje bij aan het reguleren van je bloedsuikerspiegel. Heb je een suikerdip, grijp dan naar je augurken pot.

5. Bye cravings!

Als je ‘s avonds op de bank hangt en je hebt onwijs veel zin in een zak chips, kun je beter naar een pot augurkensap grijpen. Het is een gezond alternatief, lekker zout en het zorgt voor een vol gevoel.

Tevens bevat het sapje slechts 15 calorieën, dus je hoeft je niet schuldig te voelen na het leegeten – uhh drinken – van de hele pot. Yes! 

Lees ook: 25 x snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

6. Vitaminepower

Augurkensap is een goede bron van vitamine A en E. Het bevat ook onwijs veel antioxidanten die je lichaam beschermen tegen ziektes en kwaaltjes.

Lees ook: Van A tot K: Waar zijn al die vitamines eigenlijk goed voor?

7. No waste!

Voedselverspilling is hartstikke zonde, en slecht voor het milieu. Vind je augurkensap echt niet lekker? Dan kun je het sap gebruiken om andere groenten, zoals wortels, komkommer en bietjes, meer smaak te geven. Een echte win-win, als je het mij vraagt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Womenshealth

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme