Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 12 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Pilates: alleen goed voor strakke spieren of ook voor gewichtsverlies?

Pilates lijkt appeltje eitje, maar iedereen die ooit een lesje heeft bijgewoond weet dat niets minder waar is. Die piepkleine bewegingen brengen flink wat teweeg, zoals liters zweet en héle erge spierpijn. Maar kun je ook afvallen met Pilates?

Lees ook: Sport je liever thuis? Met deze fitness tools haal je de sportschool in huis!

Gewichtsverlies

Nee, natuurlijk staat een Pilates-lesje niet gelijk aan een HITT work out. Maar je zet je lichaam wel degelijk aan het werk. Iedere beweging vergt kracht, flexibiliteit en mentale controle over je lichaam. Je maakt gebruik van al je spieren, waardoor je wel degelijk in vorm kan komen met Pilates. Maar net zoals bij fitness en dans, zijn er talloze vormen van deze sport. Welke vorm is dan het beste om kilo’s te verliezen?

Experts zeggen dat het niet om ‘een bepaalde vorm’ gaat. Je hebt een instructeur nodig die weet wat hij doet, toegewijd is aan veilige bewegingen en je lichaam uitdaagt om het maximale uit je work out te halen. Je wil ervoor zorgen dat je training ook daadwerkelijk een training is, die niet bestaat uit een reeks trage, eenvoudige oefeningen. Je moet voelen dat je spieren aan het werk worden gezet om calorieverbranding te bereiken.

Aanvulling

Enfin, Pilates kan je wel degelijk helpen calorieën te verbranden, maar de voordelen van Pilates gaan ver voorbij afvallen. Denk bijvoorbeeld een betere houding, een optimale ademhaling en meer flexibiliteit. Deze voordelen kunnen fungeren als een basis voor succes bij je andere trainingen. Het is een perfecte low-impact manier om je standaard routine af te ronden, ook omdat het je risico op blessures vermindert. Of je nu hardloopt, fitnesst, roeit of volleybalt, Pilates is een hele goede aanvulling op je vaste trainingsschema!

Lees ook: Fitmoms (in spe) opgelet: Dit zijn de meest effectieve sporten om af te vallen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme