5 redenen waarom het zo leuk is om als eerste van je vriendinnengroep een baby te krijgen

Kinderen Gina Koninkx 4 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Als eerste zwanger zijn van al je vriendinnen is spannend maar tegelijkertijd ook super leuk. Jij en je partner bijten de spits af en vanaf nu zal alles anders zijn. Als jij de eerste bent van je vriendinnengroep mag je in je handjes klappen want er zijn een aantal redenen waarom dat zo leuk is.

Je hebt nog geen horrorverhalen gehoord over slecht slapende baby’s en iedereen telt af tot jouw uitgerekende datum. Aan de andere kant heb je wel dit:

1. De hoeveelheid baby cadeautjes

Al je vriendinnen gaan voor het eerst los op de kraamafdeling en de ahhh’s en cute’s vliegen je om de oren. Omdat jij de eerst baby krijgt wordt je overspoeld met cadeautjes.

Van accessoires voor in de babykamer tot rompertjes. Als jouw vriendinnen de babyafdeling hebben ontdekt besteden ze hun salaris het liefst aan leuke cadeautjes voor jou en de baby.

2. Iedereen wil oppassen

En geloof ons, die wil verdwijnt als ze zelf eenmaal kinderen hebben. Nog niemand van jullie is gewend aan luiers of wil haar kinderen onder het behang plakken.

Ze zien baby’s nog als schattige frummeltjes en willen dolgraag oppassen. Zelfs als jij oppert om naar een meerdaags festival te gaan zijn er nog vriendinnen bereid om tijdens die dagen weg op jouw kleine te passen. Handig!

3. Je vriendinnen zijn extreem meelevend

Als je een slechte dag hebt en daarover klaagt bij je vriendinnen zonder kids tonen ze alle begrip van de wereld. Ze zullen namelijk vinden dat hun eigen problemen wel meevallen vergeleken met die van jou en knikken ja op alles waar je over klaagt. Is ook wel eens fijn. Andere moeders zullen eerder zeggen dat het nou eenmaal zwaar is.

4. De aandacht voor jouw baby

Jouw baby wordt overladen met aandacht omdat hij of zij de eerste is. Al je vriendinnen willen je kleintje komen knuffelen, kusjes geven en spoilen met mooie cadeautjes. Ze houden nu al zielsveel van jouw baby want het is het eerste hummeltje die jullie vriendinnengroep vergezelt.

5. Iedereen neemt jouw excuses voor lief

Als je geen zin hebt in een avondje uit of winkeldagje met vriendinnen kun je altijd je baby-troef inzetten. Ach, een leugentje om eigen bestwil kan geen kwaad en jouw kleintje heeft vandaag zó veel last van buikkrampjes dat je echt niet weg kan. Weten zij veel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme