Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Zwanger 8 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Baby fever: welke vorm van baby fever heb jij?

Baby fever. Rammelende eierstokken. Een grote kinderwens. We herkennen het gevoel waarschijnlijk bijna allemaal. Maar welke verschillende vormen van baby fever kunnen we onderscheiden?

Welke categorie klinkt jou bekend in de oren?

Baby fever

Baby fever is natuurlijk geen letterlijke fysieke verhoging of ziekte. Het is een figuurlijke term waarmee we aangeven dat er een verlangen is om een kleintje te krijgen. Zowel mannen als vrouwen kunnen overladen worden met deze grote kinderwens.

Welke verschillende soorten kinderwensen kunnen we onderscheiden? Famme is bekend met de volgende types:

De chronische baby fever

Het maakt niet uit of jij al een kleine hebt, of ondertussen alweer zeven kids hebt grootgebracht. Of je 16 of 66 bent; jij zult altijd het verlangen houden om meer kinderen te krijgen. Op iedere babyshower staar jij uren naar dat wiegje en jouw kleinkinderen behandel je alsof het je eigen kids zijn.

De verrassende baby fever

Je durft het bijna niet toe te geven, maar stiekem moet je bekennen dat die baby fever werkelijkheid wordt. Best beschamend vind je zelf. Want jij was degene die jarenlang riep dat jij absoluut geen kinderen wilde? Dat huisje-boompje-beestje verhaal was toch niets voor jou? Tot je op een dag wakker wordt en je de behoefte hebt om een gezinnetje te starten. Om een extra betekenis te geven aan je leven, en om al die wijze levenslessen (ahum!) door te geven.

De onbewuste baby fever

Eigenlijk heb jij die hele baby fever nooit heel bewust gevoeld. Wanneer je de babyfoto’s op social media voorbij ziet komen scroll je er met een apathisch gezicht doorheen. Of (als je een goede bui hebt) kan er een like vanaf. Die baby faces doen je in ieder geval niet zo veel en je staat er nuchter in. Je ziet jezelf heus wel met kinderen, maar je bent er gewoon niet zo mee bezig.

De sociale druk baby fever

Je bent de dertig gepasseerd, hebt een leuke woning op de kop getikt en hebt een fijne man aan de haak geslagen. Je weet zelf niet hoe je het voor elkaar hebt gekregen, maar je leven lijkt zowaar een volwassen vorm te hebben aangenomen. Vanuit je familie, omgeving of ‘de maatschappelijke normen’ voel je dan ook dat je klaar moet zijn voor kinderen. Kan best verwarrend zijn. Je weet zelf ook wel dat je biologische klok tikt, maar wat als je er mentaal nog helemaal nog niet aan toe bent?

De uitsteller

Je droomt er al jaren van om moeder te worden, en hebt stiekem al een lijstje met potentiële babynamen opgeslagen op je telefoon. Al sinds je tienerjaren volg jij de laatste baby trends, en je weet precies wat er in je geboorte plan moet komen te staan. Toch stel je de zwangerschap nog even uit. Eerst dat grotere huis kopen. Eerst dat vaste contract binnenhalen. Eerst nog even die verre reis maken. Eerst mijn spaarrekening spekken. Etcetera, etcetera…..

De ongeplande baby fever

Je spreekt tóch nog een keertje met die ex af, of hebt het wel heel gezellig met die friends with benefits; met wie jij je ook amuseert, het loopt uit op een zwangerschap. Of je er nu klaar voor was of niet; laat die baby fever maar komen , want opeens mag jij jezelf moeder noemen.

De ontbrekende baby fever

Het motto ‘zeg nooit nooit’ gaat voor jou niet op. Want jij weet het zeker. De hele wereld kan op z’n kop gaan staan, maar jij hoeft geen kinderen. Dat is iets wat zeker is. Je hebt er gewoon niet zoveel mee.

De adoptie fever

Wat jouw motivatie ook is, jouw hartje smelt bij het dromen van adoptie. Wellicht is het je fysiek niet gegund om zelf kinderen te krijgen, of deel je je liefde met een kind die niet ik een gouden wiegje is geboren. Wat de reden ook is, jij hebt een adoptie fever te pakken.

Baby-what???-fever

Als jij bij het lezen van dit artikelen al drie keer met je ogen hebt gerold, behoor je waarschijnlijk tot deze categorie. Het is niet alleen dat jij zelf geen kinderen wilt. Nee, bij jou gaat het een stapje verder. Jij hebt werkelijk he-le-maal niets met kleintjes. Wanneer jij een krijsende baby op het terras hoort verplaats je je zuchtend naar drie tafeltjes verderop. De enige ‘babywens’ die jij hebt is een vliegtuig ‘zonder’ baby’s, wanneer je onderweg bent naar je girls trip op Ibiza. Je leven is prima zoals het is, en een baby zal daar geen geluk aan toevoegen.

Zijn wij een categorie vergeten? Laat het ons weten in de comments! 

Kinderwens? Deze ongemakkelijke vragen wil je eerst even aan je partner stellen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme