Krijg jij een baby in maart? 5 redenen waarom het de leukste maand is om moeder te worden

Kinderen Gina Koninkx 1 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Wordt jouw baby geboren in maart? Lucky you want dat is de leukste maand om moeder te worden. Inmiddels is het einde van je laatste trimester aangebroken en is afwachten geblazen (laat je je wel goed verwennen door je lief?). Tijdens je verlof kun je de laatste dingen regelen en dan wordt het toch echt tijd om jullie kleintje te verwelkomen.

Kenmerken van een baby geboren in maart

Nog eventjes en dan is het zover: jullie mogen je kleintje verwelkomen in jullie warme liefdesnestje. Wij hebben alvast goed nieuws voor je want moeder worden in maart is het leukste wat er is. Waarom dat zo is, lees je hier.

1. Het voorjaar begint (en daarna de zomer)

Dat betekent extra veel vrolijkheid en vreugde. Het is bijna gedaan met de regenachtige dagen en de winter maakt langzaam plaats voor de lente. De eerste bloemetjes ontpoppen zich al en voor je het weet staan de bloesembomen alweer in bloei. Jullie kunnen straks lekker buiten wandelen met jullie baby zonder de kou te moeten trotseren.

En wat dacht je van een lekker koffietje in de voortuin op jullie bankje? Jij en je partner hebben tijdens de kerst lekker kunnen kroelen samen, maar met de lente in de lucht én de komst van jullie kleintje in maart is het feestseizoen officieel begonnen.

2. Jullie krijgen een avontuurlijk en fantasierijk kind

Als jullie baby wordt geboren in maart zal hij het sterrenbeeld Vissen of Ram krijgen. Op basis daarvan kun je al een behoorlijk goed beeld over je kleintje schetsen. Zo zal je een fantasierijk en avontuurlijk kind mogen opvoeden en staat jullie leven in het teken van bijzondere belevenissen. Alles over kids met het sterrenbeeld Vissen lees je hier.

3. Je trekt je verlof door tot na de zomervakantie

Jij gaat het er eens even lekker van nemen wat je verlof betreft. Als jij in maart (liefst eind maart) van een baby bevalt, kun je je verlof lekker doortrekken tot de zomervakantie. Dit is een heerlijke periode om te genieten van de eerste maanden met je kleintje. Alleen al om de reden dat je dus elke dag lekker naar buiten kunt wat op zijn beurt ook weer goed is voor jouw herstel (oh ja, dat zou je bijna vergeten).

4. Maart baby’s zijn sterke baby’s

Dat past ook volledig bij hun karakter. Baby’s met het sterrenbeeld Ram ontwikkelen zich erg snel. Het eerste lachje kun je zo snel mogelijk verwachten en waarschijnlijk loopt je kleintje al voor zijn of haar eerste verjaardag. Koop maar vast een setje Milestone kaarten want die ga jij hard nodig hebben met een maart baby.

5. Lente- en zomerpakjes voor je baby

Teddypakjes zijn heel erg schattig, maar wat dacht je van al die zomerse outfits voor je kleintje? Van zonnehoedjes tot libertyprint zomerjurkjes. De garderobe van je kleintje aanvullen met dit soort items is natuurlijk echt een feestje. Of je al die zomerse witte kleding wit gaat houden is een tweede.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme